Τοπικά

“Αντεργατικό τερατούργημα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που πρέπει να μείνει στα χαρτιά”

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά εξήγησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου εκπρόσωποι σωματείων, συνδικάτων και συλλόγων που θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, στις 10 το πρωί.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου αναφέρθηκε στην δήλωση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη κατά την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή. «Είπε ότι θα συμβάλει στο μέγιστο στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Το νομοσχέδιο καταργεί το 8ωρο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να επιβάλει 10ωρο έως 13ωρο εργασίας χωρίς την καταβολή υπερωριακής αμοιβής. Καταργεί την Κυριακάτικη αργία και αυξάνει τις υπερωρίες από 96 σε 150 για τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες και σε 120 για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες» δήλωσε ο κ. Στεργίου.

Ακόμη πρόσθεσε ότι με το εργασιακό νομοσχέδιο νομοθετείται η τηλεργασία, ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και καταργείται η απεργία, καθώς εισάγει προσωπικό για την ομαλή λειτουργία της κάθε επιχείρησης. «Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικαλιστών, ηλεκτρονική κάρτα που θα καταγράφει τον ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας. Καταργεί την Επιθεώρηση Εργασίας και την κάνει ανεξάρτητη αρχή ενώ δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να απασχολεί τον ίδιο εργαζόμενο διακοπτόμενα μέσα στην ημέρα» σημείωσε. Ο κ. Στεργίου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως αντεργατικό τερατούργημα και τόνισε ότι πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η είναι κρίσιμη η συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το