Τοπικά

Βιομηχανικά λύματα πέφτουν στον Βιολογικό του Αλμυρού – Αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου 

Μη αστικά λύματα διοχετεύονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη μονάδα επεξεργασίας του Δήμου Αλμυρού, προκαλώντας προβλήματα δυσλειτουργίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αλμυρού στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να γίνει η σχετική έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που έχουν σχέση με τη διοχέτευση στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αλμυρού μη αστικών λυμάτων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει, ενημέρωσε τα μέλη ο πρόεδρος κ. Αν. Δεληζήσης, ο οποίος τόνισε πως «το Διοικητικό Συμβούλιο και παλιότερα είχε απασχοληθεί με το ζήτημα της επιβάρυνσης με βιομηχανικά – μη αστικά – λύματα με την είσοδο στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑ Αλμυρού. Δεν απευθυνθήκαμε άμεσα στις Αρχές αφενός λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, αφετέρου ευελπιστώντας σε παροδικό φαινόμενο, καθώς και για τη συστηματικότερη παρακολούθηση για τον εντοπισμό της «πηγής» και τη συλλογή συγκεκριμένων στοιχείων».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «αφού η υπηρεσία παρατήρησε την επανάκαμψη του φαινομένου, ακολούθησε η λήψη δειγμάτων για χημικές αναλύσεις και είχαμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Καταθέτω τις φυσικοχημικές αναλύσεις της 23/6/2021 της ENVIROLAB IKE προς γνώση των μελών του ΔΣ, από τις οποίες προκύπτει η επιβάρυνση, στην οποία οφείλονται τα ζητήματα δυσλειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, τα οποία είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πιο έντονο πρόβλημα».
Ο κ. Δεληζήσης στη συνέχεια, πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο να προσφύγει η ΔΕΥΑ Αλμυρού στην ποινική Δικαιοσύνη προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των υπαιτίων των ανωτέρω πράξεων.

Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αλμυρού να κατατεθεί αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, με τη συνδρομή του νομικού συμβούλου του Δήμου, προκειμένου να γίνει η σχετική έρευνα για τον εντοπισμό των υπαιτίων που έχουν σχέση με τη διοχέτευση στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αλμυρού, μη αστικών λυμάτων (λίπη, έλαια και βοθρολύματα), τα οποία δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της και την απόδοση των ανάλογων ευθυνών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το