Τοπικά

Βγαίνει σε δημοπρασία το “Αχίλλειο” – Στα 7 χρόνια η διάρκεια της εκμίσθωσης

Σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 36.000 ευρώ ετησίως ή 3.000 ευρώ το μήνα, προχωρά η δημοτική αρχή Βόλου για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος «Αχίλλειον» στην παραλία της πόλης. Πρόκειται για κατάστημα με ισόγειο 138,08 τμ και πατάρι 102,60 τμ που βρίσκεται επί της οδού Αργοναυτών με Κουμουνδούρου, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε επτά έτη.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι διεξαγωγής της δημοπρασίας. Σύμφωνα με την απόφαση, το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κατ΄ έτος σε ποσοστό ίσο με το ύψος του ετήσιου πληθωρισμού, μέχρι τη λήξη της σύμβασης. Όπως ορίζεται στους όρους διενέργειας του διαγωνισμού, οι δαπάνες για κατασκευές στο κτίριο βαρύνουν τον ιδιοκτήτη, ακόμη και όταν πρόκειται για αναγκαίες.
Πληροφορίες για τη διακήρυξη του διαγωνισμού παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τη Διεύθυνση Οικονομικών – Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων (δημαρχείου πρώην Δήμου Ν. Ιωνίας). Περίληψη της διακήρυξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από τη δημοπρασία.

Στο άλσος “Ανδρέας Βαλαχής”

Παράλληλα, ο Δήμος Βόλου προχωρά στις διαδικασίες εκμίσθωσης του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στο άλσος Ανδρέας Βαλαχής στη Νέα Ιωνία, με τιμή εκκίνησης 12.000 ετησίως.  Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν οι όροι διεξαγωγής της δημοπρασίας. Πρόκειται για κτίριο συνολικού εμβαδού 341 τ.μ., το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο, εστιατόριο ή ουζερί και περιλαμβάνει αίθουσα πελατών, κουζίνα και χώρους υγιεινής. Για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο πλακοστρωμένος χώρος πέριξ του κτιρίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το