Ελλάδα

Βενιζέλος: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

venizelos

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), σε συγκέντρωση στελεχών και εκπροσώπων ελληνοαμερικανικών φορέων, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών, στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη.
Αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής υπογράμμισε: «εφαρμόζουμε μία γραμμή η οποία αντανακλά τα εθνικά μας συμφέροντα» και «η Ελλάδα είναι πάντα ένας πυλώνας σταθερότητας».
Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την Ομογένεια της Αμερικής να στηρίξει την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής «πραγματικής οικονομίας». Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση προς τους ομογενείς να μην αναπαράγουν τις εσωτερικές πολιτικές αντιθέσεις, να διαφυλάσσουν την εθνική ενότητα, να προβάλουν τους εθνικούς στόχους, το όνομα της Ελλάδας και τη βαριά πολιτιστική κληρονομιά.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση μετά την σκληρή προσαρμογή, την ύφεση και τις θυσίες του ελληνικού λαού», σημειώνοντας τα προγράμματα «οικονομικής στήριξης» των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ και το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Στη συνέχεια, μίλησε για τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, λέγοντας ότι «οι θέσεις που παρουσιάσαμε είναι πολύ καθαρές».
Για τη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, τόνισε ότι «είναι μια ευκαιρία να επαναλάβουμε την κοινή μας εθνική γραμμή για το Κυπριακό», προσθέτοντας: «Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για το ζήτημα του ονόματος της γειτονικής μας χώρας των Σκοπίων, το ίδιο ισχύει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τη στάση μας στα δυτικά Βαλκάνια και τη θέση της Ελλάδας για όλες τις περιφερειακές και διεθνείς κρίσεις, που αυτή την στιγμή σοβούν. Σπανίως είχαμε τα τελευταία χρόνια τέτοιο πληθωρισμό κρίσεων. Ποτέ δεν είχαμε ίσως τα τελευταία 30 χρόνια τόσες πολλές ανοικτές κρίσεις στη νότια και νοτιανατολική γειτονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάρα πολύ κοντά σ’ εμάς. Και πολύ κοντά σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον Ελληνισμό. Τώρα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, όπως το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, νέες μορφές τρομοκρατίας, μεγάλα θέματα ασφάλειας που μας θέτουν μπροστά σε τραγικά διλήμματα για τις σχέσεις δημοκρατίας και ασφάλειας στον κόσμο».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το