Ελλάδα

21 θέσεις από το Ποτάμι για τη διακυβέρνηση

potami

Το «κυβερνητικό» προφίλ και τις πιθανές συνεργασίες του Ποταμιού μετά τις εκλογές επιχείρησε να περιγράψει με ενάργεια ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού άκουσε ομιλητές και παρισταμένους στη χθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση των 21 προγραμματικών θέσεων του κόμματος.
Ο «σκηνοθέτης» της χθεσινής εκδήλωσης προσπάθησε να προκαλέσει το «διά ταύτα» μιας συζήτησης που κράτησε από το πρωί μέχρι το βράδυ, και στην οποία μίλησαν αρκετοί από το βήμα, πολλοί σχολίασαν ή χειροκρότησαν και οι περισσότεροι παρέμειναν στην αίθουσα για να ακούσουν τις θέσεις του Ποταμιού, τα «ναι» και τα «όχι» προς την κυβέρνηση συνεργασίας και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κ. Θεοδωράκης παίρνοντας τη σκυτάλη από τους ομιλητές, πανεπιστημιακούς, τεχνοκράτες, πολιτικούς και άλλους, πήρε θέση, είπε ότι το Ποτάμι «είναι το Κίνημα του Κέντρου», ανέδειξε ως συνομιλητές του τη βάση του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των διαφόρων Κινήσεων, και προέβλεψε στην πραγματικότητα το ενδεχόμενο τέλος τους στη μάχη με το καινούργιο.
«Η παρέα»
«Ισως στη μάχη με το καινούργιο κάποια κόμματα χαθούν», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «πέθαναν ακόμη και κόμματα ιστορικά, που δέθηκαν σφιχτά με την ιστορία του τόπου, όπως οι Φιλελεύθεροι του Ελευθέριου Βενιζέλου, ακόμη και η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ετσι η ζωή προχωράει», είπε. Και μετά ήρθε η επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: «Η ανικανότητα των κομμάτων εξουσίας παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο. Ηξεραν ότι πηγαίναμε στον γκρεμό, αλλά δεν ήθελαν να διακόψουν το πάρτι, γιατί περνούσε καλά η παρέα τους. Και μετά όταν έσβησαν τα φώτα δεν ήξεραν ούτε καν πού είναι οι πρίζες. Και άρχισαν να παρακαλούν τους ξένους να τους δώσουν λύσεις. Δεν είχαν κανένα σχέδιο. Αντέγραφαν και υπάκουαν. Αντί να φτιάξουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, έγιναν μαθητές του ΔΝΤ και των υφυπουργών της Μέρκελ. Και από κοντά η Αριστερά. Στη δική της άγνοια, στη δική της αμηχανία βρήκε καταφύγιο στο παρελθόν. Να γυρίσουμε πίσω, τότε που ξεκινούσε το πάρτι, να γίνουμε και εμείς ήρωες της μίας βραδιάς».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού έφτασε στην «ταμπακέρα» περιγράφοντας θέσεις, που μπορεί κάποιος ενδεχομένως να «θυμηθεί» ότι τις έχει διαβάσει στις προγραμματικές προτάσεις και άλλων κομμάτων. Για την προεδρική εκλογή είπε «όχι» στους «συνταξιούχους πολιτικούς» και «ναι» στη συζήτηση που δεν θα γίνεται «για τον Πρόεδρο χωρίς τον Πρόεδρο».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το