Τοπικά

Βαριά “καμπάνα” για 40χρονο Βολιώτη – Απάτη 60.000 ευρώ

Βαριά καμπάνα προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος 40χρονου Βολιώτη, που τον έκρινε ένοχο για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος φέρεται να απέκρυψε και να παρασιώπησε αληθινό γεγονός και ζήτησε και έλαβε από έναν άλλο Βολιώτη, που τελικά τον μήνυσε, το ποσό των 60.000 ευρώ, για να του μεταβιβάσει το 50% της αδείας πρακτορείου της ΟΠΑΠ ΑΕ, της οποίας ήταν κύριος. Ο 40χρονος κατηγορούταν πως είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με την ΟΠΑΠ ΑΕ, σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η μεταβίβαση της αδείας ή ποσοστού αυτής, πριν παρέλθει χρονικό διάστημα 15ετίας συνεχούς λειτουργίας του πρακτορείου. Ο 40χρονος κάτοχος της αδείας του πρακτορείου φέρεται να έλαβε τα χρήματα και ο 22χρονος, που φέρεται ως παθών, φέρεται να εργάστηκε στο πρακτορείο για 2,5 χρόνια περίπου.

Η άδεια κόστιζε 120.000 ευρώ. Ο 40χρονος έφτιαξε αφανή εταιρεία με τον 22χρονο, ώστε στα επόμενα χρόνια και με τη χρονική διάρκεια που ορίζει ο κανονισμός της ΟΠΑΠ, να μετατραπεί αυτή σε εμφανή και να είναι κατόπιν κανονικά συνέταιροι. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σημειώθηκαν προστριβές μεταξύ των δύο συνεταίρων και ο 22χρονος ζήτησε πίσω τα χρήματά του, για να καταλήξει τελικά η υπόθεση στη δικαιοσύνη, με την υποβολή μήνυσης εναντίον του 40χρονου.
Στην κατάθεσή του ο μηνυτής φέρεται να υποστήριξε, ότι ο 40χρονος του είχε πει ψέματα και του πούλησε κάτι, που δεν πουλιόταν, ενώ από την πλευρά του ο 40χρονος φέρεται να δήλωσε, ότι ο μηνυτής είχε βγάλει κάποια χρήματα, όσο εργάστηκε στο πρακτορείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το