Ελλάδα

Τσίπρας: Αρκετά με το θράσος του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν

Aνησυχεί η αξιωματική αντιπολίτευση για την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, γεγονός που εξώθησε άλλωστε τον Αλέξη Τσίπρα σε δήλωση με την οποία επισημαίνει ότι απέναντι στο θράσος του Ερντογάν η χώρα οφείλει να προχωρήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά. Η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως συνέχεια ανακοίνωσης του κόμματος, η οποία ανέφερε ότι η τουρκική ηγεσία οφείλει να γνωρίζει ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η θέση αυτή καταδεικνύει τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει υπευθυνότητα και να επιβεβαιώσει την δέσμευση της ηγεσίας του να στηρίξει την κυβέρνηση απέναντι στην νέα εθνική κρίση παρά το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει λάθη στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Αφορμή για την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσαν οι απόπειρες διεμβολισμού ελληνικών ακταιωρών του Λιμενικού Σώματος και πρωτίστως η υπερπτήση τουρκικού F 16 πάνω από τον βόρειο Έβρο, στοιχεία που για τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση.

Το θέμα της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να απασχολήσει και την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (το μεσημέρι της Πέμπτης), όπως επίσης και οι εξελίξεις περί την απειλή του κορωνοϊού, θέμα για το οποίο ήδη την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του ζητώντας μεταξύ άλλων και αναστολή στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαϊου.

Στην δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στην ρητορική κλιμάκωση από πλευράς του Τούρκου Προέδρου και τονίζει «Μιλά παντού για τη χώρα μας με λόγια ακραία. Μάς συγκρίνει με τους ναζί και προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα μίας χώρας εγκληματία που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο». Σημειώνει πως «πάει πολύ η Τουρκία που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο και τμήμα της Συρίας, που παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, η τουρκική ηγεσία που καθημερινά πραγματοποιεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παριστάνει από πάνω και τον τιμητή της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο». Για να καταλήξει πως «καμία πρόκληση δεν θα πετύχει τον στόχο της, καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν θα πρέπει να μένει αναπάντητη».

Κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και ως προς τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος το επόμενο διάστημα λόγω του κορωνοϊου, καθώς υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για τηλεδιασκέψεις σε περίπτωση που ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά και προληπτικά μέτρα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το