Ελλάδα

Τσαρούχας: Καταθέτει την Τετάρτη στον εισαγγελέα

Μετά τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, έχει κληθεί να καταθέσει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, καλείται να καταθέσει στις εισαγγελικές Αρχές για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο Σωματείο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τσαρούχας είναι ο επικεφαλής του επταμελούς Συμβουλίου που διενεργεί πειθαρχική έρευνα με βάση καταγγελίες κατά μελών του Σωματείου Ηθοποιών.

Σπύρος Μπιμπίλας: Eχει αναλάβει η Δικαιοσύνη – Οι δηλώσεις μετά τον Εισαγγελέα
«Έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη», τόνισε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου, όπου μετέβη για να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται εντός του ΣΕΗ και την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ο κ. Μπιμπίλας παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο για περισσότερη από μία ώρα. Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το περιεχόμενο της κατάθεσης του, λέγοντας μόνο πως «άρχισε η διαδικασία, επομένως έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη». Επισήμανε πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για το «τι έφερα και τι δεν έφερα», σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπιμπίλας είχε κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας εντός του ΣΕΗ. Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.
Η κατάθεση -αλλά και το υλικό που κλήθηκε να παραδώσει- στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο #metoo στον θεατρικό χώρο μετά και την πολύκροτη υπόθεση του μέχρι πρότινος κραταιού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, που αντιμετωπίζει την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το