Αθλητισμός

Τρέχουν χωρίς σταματημό… τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου σε αγώνες ανά την Ελλάδα

Ασταμάτητα συνέχισαν τις δράσεις οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, συνδυάζοντας την άθληση με τις επισκέψεις σε γνωστές και άγνωστες περιοχές της πατρίδας μας. Το ξεκίνημα έγινε την παραμονή Δεκαπενταύγουστου με νέες διακρίσεις στο 5ο Kanapitsa Run που έγινε σε απόσταση 4.600 μέτρων στη Σκιάθο. Ο Αχιλλέας Καλαμάκης αναδείχθηκε νικητής του αγώνα, ενώ ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης κατέλαβε τη τρίτη θέση στη γενική κατάταξη (πρώτος στη κατηγορία του).

Το «Seli mountain running 23χλμ & Vertical race 1.25χλμ» έγινε με ποικιλία αγώνων. Στους αγώνες έτρεξαν από τον ΣΔΥ Βόλου ο Γιάννης Κλόκας και η Βάσω Τασιώνη, ενώ την αποστολή συνόδευσε ο Θωμάς Μαλιαχόβας. Η αρχή έγινε με τον αγώνα ανωμάλου δρόμου 5.500 μέτρων εντός της περιοχής του χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου όπου ο Γιάννης Κλόκας τερμάτισε 8ος. Λίγο μετά έγινε το Vertical race 1.250 μέτρων όπου ο ίδιος αθλητής πήρε την 24η θέση. Στον αγώνα των 23 χιλιομέτρων η Βάσω Τασιώνη τερμάτισε 9η στη κατάταξη των γυναικών.

Η «Σκιά του Κριάκουρα», ένας αγώνας βουνού σε πανέμορφα μέρη στα Θεοδώριανα Άρτας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με τον Χρήστο Τσιτσιγιάννη να καταλαμβάνει την 16η θέση στον αγώνα των 21 χιλιομέτρων.
Σε αγώνες που έγιναν μερικές μέρες πριν, υπήρξε επίσης η εξής δράση από τους δρομείς του συλλόγου: O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας διοργάνωσε τον 10ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή-Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα» απόστασης 12.200 μέτρων στη πανέμορφη διαδρομή από το Αθαμάνιο ως το Τετράκωμο. Τρεις δρομείς του ΣΔΥΒ έτρεξαν, οι Λεωνίδας Παπαχρήστος, Ευαγγελία Παπαχρήστου, Μιχάλης Κωστής. Τέταρτος τερμάτισε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης στον 2ο Αγώνα Δρόμου Πετρούσας Νομού Δράμας απόστασης 5 χιλιομέτρων.

Οι εξορμήσεις των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου συνεχίστηκαν και με εναλλακτικές δράσεις: «2ήμερος Ποδηλατικός Όλυμπος 2018» ονομάστηκε η οργάνωση αποστολής με τη διάσχιση πολλών περιοχών στο Βουνό των Θεών με mountain bike. Οι Γιώργος Καλαντζής, Θανάσης Οικονόμου, Αποστόλης Απλαντής, Δημήτρης Ρούσης, Βαγγέλης Θέος, Μίλτος Κωνσταντός ήταν οι αθλητές που «όργωσαν» τον Όλυμπο κάνοντας κάθε ένας περισσότερα από 100 χιλιόμετρα.

Οι επόμενες δράσεις
Η γενική συνέλευση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα γίνει τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, ενώ δύο μέρες μετά (12/9) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Τα μέλη καλούνται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες από το πόστο που επιθυμούν συμβάλλοντας στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της δυναμικής του συλλόγου.
Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών προγραμματίστηκε να γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου με αγώνες αποστάσεων 5 και 10 χιλιομέτρων και επίσης με παιδική διαδρομή 500 μέτρων. Όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να γράφονται απευθείας στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 30 και 10 χιλιομέτρων, ενώ μια μέρα πριν θα γίνει και αγώνας 5 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές ανά αγώνα έχουν τα ποσά 12-10-6 ευρώ αντίστοιχα και γίνονται στο Αθλητικό Κέντρο Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως κάθε Τετάρτη και ώρες 19.00 ως 21.00.

Ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα θα γίνει ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Σκιάθου. Θα γίνουν αγώνες 21 και 10 χιλιομέτρων καθώς και παιδικοί αγώνες, ενώ συμφωνήθηκε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία εκπτωτική τιμή για τη μετάβαση-επιστροφή για τους αθλητές και τους συνοδούς. Επίσης η διαμονή προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ μια μέρα πριν τον αγώνα θα γίνει δωρεάν pasta party για όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς. Για διευκόλυνση όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να γράφονται στον αγώνα και για τις προσφερόμενες παροχές στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160 (τηλ.2421023523).
Ο 6ος Αχίλλειος Άθλος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Φαρσάλων θα γίνει την ίδια ημέρα (30 Σεπτεμβρίου) με δωρεάν συμμετοχή για όλους τους αγώνες (21,1χλμ, 5,2χλμ, παιδικός, και περιπατητική διαδρομή).

Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το «6ο τρέχω για την Φλόγα», θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Υποστηρικτής στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού 21Km «Almyros City-ZereliaLakes» & 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5Km που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 7 Οκτωβρίου από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αλμυρού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι ο ΣΔΥ Βόλου. Οι εγγραφές άνοιξαν και γίνονται στα σάιτ www.almyroshalfmarathon.gr και https://www.eosalmyrou.gr/ . Όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να γράφονται στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160 (υπεύθυνος κ. Τρύφωνος). Όσοι βρίσκονται στον Αλμυρό μπορούν να γράφονται στο καφέ Στάκα Μαμ οδός Βόλου 53 (τηλ. 2422022272, υπεύθυνος κ. Βανικιώτης) πρωινές ώρες.

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων που θα γίνουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου το βράδυ. Την επόμενη, στις 14/10 θα γίνει ο 18ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο. O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και 160 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα καταρρίψουν κάθε ρεκόρ με τη συμμετοχή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το