Τοπικά

Τραυματισμένος από σκάγια βρέθηκε αργυροπελεκάνος στον υγρότοπο Νάματα (photos, video)

Τραύμα από πυροβολισμό φέρει αργυροπελεκάνος εντοπίστηκε στην Κάρλα και μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο.
Την είδηση γνωστοποίησε σήμερα με ανάρτησή του στο Facebook ο γιατρός και λάτρης του οικοσυστήματος της Κάρλας Αλέξανδρος Οικονομίδης.

“Μετά τη λήξη της χθεσινής εφημερίας στην Εντατική ο δρόμος του γυρισμού με βρήκε παραδοσιακά μέσα στη Λίμνη για να καταλήξω όμως και πάλι σε κρεβάτια διασωλήνωσης… αυτή τη φορά κτηνιατρικά!
Ένας ενήλικος Αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) βρέθηκε πολύ κοντά στο ανάχωμα και ενώ το υπόλοιπο κοπάδι φτερούγισε μακριά μου αμέσως μόλις με αντιλήφθηκε, αυτός παρέμεινε καθηλωμένος και με το ράμφος στο νερό επί ώρα! Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το φίλο αντιπεριφερειάρχη Γεώργιος Λαδόπουλος και την άμεση παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Ναμάτων Σωτάκης Χαράλαμπος βρέθηκε κοντά μου για τη περισυλλογή του πτηνού , οπότε και το μετέφερα στα έμπειρα χέρια του κτηνιάτρου του Βόλου Γιώργου Καλτσά o οποίος έφθασε λίγο πριν τη διασωλήνωση. σε συνεννόηση πάντα με το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ! Ο Αργυροπελεκάνος βρέθηκε σε άθλια, απισχνασμένη και ιδιαίτερα εξαντλημένη φυσική κατάσταση ενώ μετά από ενδελεχή κλινικοεργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε να φέρει σκάγια στην περιοχή του τραχήλου και της φτερούγας! Πολύ πιθανό είναι τα σκάγια να προκάλεσαν τρώση του οισοφάγου και να δημιούργησαν γενικευμένο υποδόριο εμφύσημα αλλά και δηλητηρίαση από μόλυβδο! Μέσα στην ατυχία του ζώου αισθάνομαι πολύ τυχερός που έσφιξα στην αγκαλιά μου έναν από τους σπάνιους εκπροσώπους της Άγριας Ζωής και συνέβαλα και εγώ στη διάσωσή του! Βρίσκεται σε στάδιο νοσηλείας και αύριο προωθείται για την ΑΝΙΜΑ” αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονομίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το