Κόσμος

Τραπεζίτης γράφει θεατρικό για τις Κάννες – Το δράμα Παπανδρέου, Σαρκοζί, Μέρκελ

mourad

Δεν πρόκειται για οποιονδήποτε τραπεζίτη. Πρώην στέλεχος της Morgan Stanley, τοποθετήθηκε προ διημέρου επικεφαλής του εκδοτικού κολοσού Mag & News Co που ελέγχει την εφημερίδα Liberation, το περιοδικό L’Express και άλλα. Λέγεται Bernard Mourad και γράφει θεατρικό για τον Παπανδρέου.

Ο κ. Μουράντ θα ελέγχει τη στρατηγική του ομίλου, τις μελλοντικές εξαγορές, τις σχέσεις με τα διεθνή μέσα. Δεν είναι όμως πραγματικά ένας οποιοσδήποτε τραπεζίτης. Στον ελεύθερο χρόνο του υλοποιεί μια εφαρμογή για κινητά που λέγεται My SOS, με κοινωνικό χαρακτήρα. Εχει ήδη δημοσιεύσει ένα μυθιστόρημα και ετοιμάζει ένα θεατρικό που αφορά μια κορυφαία δραματική στιγμή για την Ελλάδα: τη συνάντηση στις Κάννες μεταξύ Παπανδρέου, Σαρκοζί και Μέρκελ όταν ο τότε Ελληνας πρωθυπουργός επέμενε για δημοψήφισμα και οι ευρωπαίοι ηγέτες σχεδόν τον πέταξαν έξω από την αίθουσα.
Γεννημένος στη Βηρυτό το 1975 από πατέρα Λιβανέζο χριστιανό και μητέρα Εβραία μαροκινής καταγωγής, ο κ. Μουράντ έγινε γιατρός, όπως απαιτούσε η παράδοση της οικογένειάς του. Αλλά επέλεξε τις τράπεζες και το γράψιμο.
Ηρθε οικογενειακώς στη Γαλλία σε ηλικία 2 ετών για να γλυτώσουν από τον εμφύλιο. Πήγε στα καλύτερα σχολεία της Γαλλίας και έκανε πρακτική στην τράπεζα Morgan Stanley, όπου και έκανε καριέρα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το