Κόσμος

Bloomberg: Γιατί η Μέρκελ δεν θέλει να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τσίπρα

merkel
Η αίσθηση που υπάρχει ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν επιδιώκει να έρθει σε άμεση επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι κάτι παραπάνω από αίσθηση. Στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς συμβαίνει: προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει μια ευθεία αντιπαράθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι σχεδόν απίθανο να επιδιωχθεί μια διμερής επαφή ακόμη και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Αυτό ακριβώς παραδέχεται και κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται πλησίον της Μέρκελ και κράτησε την ανωνυμία του.

Σύμφωνα πάντα με την άποψη του Γερμανού αξιωματούχου, ο στόχος της καγκελάριου είναι να δείξει στον Τσίπρα πως είναι απομονωμένος στην Ευρώπη. Επιπλέον η κ. Μέρκελ εξακολουθεί να βλέπει μικρό χώρο για μανούβρες έτσι ώστε να παρέχει περαιτέρω στήριξη στην Ελλάδα, ενώ είναι και αρκετά επιφυλακτική ως προς τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα από τους φόρους κυνηγώντας πιο αποτελεσματικά τη διαφθορά και την αύξηση των φόρων στα υψηλά εισοδήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι επαφών, όπως σημειώνει το Bloomberg, που θα έχει στάσεις στην Κύπρο, τη Ρώμη, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει στο καρνέ των συναντήσεών του κάποια επαφή με την κ. Μέρκελ. Τουλάχιστον όχι πριν από την επίσημη επαφή που θα έχουν στις 12 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Από την μεριά της η Γερμανίδα καγκελάριος με πρόσφατη συνέντευξή της στην Hamburger Abendblatt σημείωσε πως: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα όπως και στις άλλες χώρες που επλήγησαν από την κρίση, με την προϋπόθεση πως και αυτές οι χώρες θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και σε προσπάθειες αποταμίευσης».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το