Τοπικά

Τουρίστες από Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία για διακοπές στο Πήλιο κάθε χρόνο

Επισκέφθηκαν μία φορά το Πήλιο, γνώρισαν τις ομορφιές του και έκτοτε επιλέγουν κάθε χρόνο να κάνουν τις διακοπές τους στο βουνό των Κενταύρων. Σταθερή αξία για τις καλοκαιρινές διακοπές για πολλές οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά όχι μόνο, καθώς πολλοί είναι και αυτοί από το εξωτερικό που έρχονται και «ψηφίζουν» σταθερά Πήλιο τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα υπάρχουν οικογένειες από το εξωτερικό που περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο Πήλιο τα τελευταία δέκα χρόνια. Πρόκειται για αρκετές δεκάδες τουριστών που έρχονται στην περιοχή μας από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, αλλά και τη Σερβία.
«Υπάρχουν πολλοί λαοί, από τους οποίους έχουμε κάθε χρόνο τους ίδιους πελάτες στο Πήλιο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται οικογένειες από το εξωτερικό να το έχουν επισκεφθεί ίσως και περισσότερες από 20 φορές.
«Ειδικά οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί είναι μόνιμοι και έρχονται κάθε χρονιά στην περιοχή μας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Τα τελευταία χρόνια την ίδια τάση ακολουθούν και οικογένειες από τη Σερβία, αλλά και οικογένειες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ωστόσο, αυτοί που επιλέγουν συχνότερα το Πήλιο για τις διακοπές τους, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι οικογένειες από Γερμανία, από Αυστρία και από Ολλανδία. «Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που είναι πιστοί στο Πήλιο» τόνισε και σημείωσε ότι οι περισσότεροι είναι από τη Γερμανία. Στους παραπάνω τουρίστες δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν δικό τους σπίτι στο Πήλιο, αλλά αυτοί που διαμένουν σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.

«Η καλύτερη διαφήμιση»
Το θετικό όμως είναι πως οι οικογένειες αυτές συμβάλουν τόσο στην ευρεία προβολή της περιοχής, όσο και στην τουριστική ανάπτυξη. Αυτό συμβαίνει, καθώς κάθε χρόνο συστήνουν διάφορες περιοχές του Πηλίου σε ομοεθνείς τους με αποτέλεσμα να διαφημίζουν το Πήλιο και στη χώρα τους. «Αυτοί είναι η καλύτερη διαφήμιση. Συμβαίνει συχνά να συστήσουν την περιοχή και την επόμενη χρονιά να μας επισκέπτονται γνωστοί τους από το εξωτερικό, στους οποίους είχαν μιλήσει για το πώς πέρασαν στο Πήλιο» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.
Και ο κ. Γ. Ζαφείρης έχει σταθερούς πελάτες που τους γνωρίζει για πολλά χρόνια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Γερμανού συνταξιούχου που μαζί με τη σύζυγό του επισκέπτονται το ξενοδοχείο του τα τελευταία 14 χρόνια.
«Τα ξενοδοχεία του Πηλίου είναι οικογενειακά ξενοδοχεία. Δημιουργούν τέτοιες σχέσεις με τους πελάτες τους και οι πελάτες επιλέγουν να διαμείνουν κάθε χρόνο στα ίδια καταλύματα. Γνωριζόμαστε με τους πελάτες μας, στέλνουμε ευχές στις γιορτές» ανέφερε ο ίδιος.

20% η πληρότητα
Αυτή την περίοδο η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα του Πηλίου βρίσκεται στο 20% και οι ξενοδόχοι ευελπιστούν μετά τις 15 Ιουλίου σε αύξηση της τουριστικής κίνησης. «Ακυρώθηκαν πολλές κρατήσεις Σέρβων με όλα αυτά που συμβαίνουν» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το