Τοπικά

Τοποθέτηση καθαριστριών στη Σκόπελο σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετούνται με απόφαση του αντιδημάρχου Σκοπέλου Αρ. Βούλγαρη καθαρίστριες σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους. Ειδικότερα, δύο καθαρίστριες τοποθετήθηκαν στο Γραφείο του Παιδικού Σταθμού, μία στο 1ο «Πεπαρήθειο» Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου και μία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας.
Στη Σκιάθο αποφασίστηκε το προσωπικό των υπηρεσιών, των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται, όπως στην περίπτωση των αθλητικών κέντρων, να απασχολείται έως και τις 30 Νοεμβρίου για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνικής πολιτικής. Έτσι θα παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.
Έτσι, δύο γυμναστές θα μετακινηθούν στο γραφείο που θα εξυπηρετήσει τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και θα λειτουργήσει στο «Γραφείο στέγασης των δράσεων υγιούς ψυχαγωγίας των νέων και των κατοίκων εν γένει» με καθημερινό ωράριο 7.30-14.00 και 14.00-20.00. Οι βασικές αρμοδιότητες αφορούν στην καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που παρουσιάζουν αδυναμία μετακίνησης και πρέπει να εξυπηρετηθούν, την καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδυνάτων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και αδυνατούν να εξυπηρετούν κατά δήλωσή τους, την εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους, αλλά και λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστοτόπου για την καταγραφή των αιτημάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το