Τοπικά

Με ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών στον Δήμο Σκιάθου

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό προσαρμόστηκε η λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Σκιάθου.
Η κατανομή των ραντεβού για την εξυπηρέτηση των πολιτών μπορεί να προσαρμόζεται αναλόγως εντός των ωρών λειτουργίας της υπηρεσίας, δηλαδή μέχρι τις 20.00 και θα γίνεται αποκλειστικά μετά από προγραμματισμένο ραντεβού και για επείγουσες περιπτώσεις, όταν δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση με άλλο τρόπο ή υπάρχει κίνδυνος απώλειας προθεσμιών.
Ειδικά για το ΚΕΠ, λόγω του μικρού αριθμού των υπαλλήλων (3), διατηρείται το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας (07.30-15.30) με αυστηρή προϋπόθεση της εξασφάλισης απόστασης μεταξύ των εργαζομένων άνω του 1,5 μέτρου.
Σε πλήρη λειτουργία τελούν οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Νεκροταφείου, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι υπηρεσίες καθαρισμού των εν λειτουργία σχολικών μονάδων.

Στον Δήμο θα γίνεται υποχρεωτική εφαρμογή της χορήγησης ειδικής άδειας απουσίας στους υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και υπηρετούν σε όλες τις υπηρεσίες η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας στους υπαλλήλους των ομάδων αυξημένου κινδύνου που ασκούν διοικητικά καθήκοντα σε ποσοστό που δεν δύναται να ξεπερνά το 50% του αριθμού των απασχολούμενων.
Για τις υπηρεσίες που απασχολούν προσωπικό, το οποίο ασκεί διοικητικά καθήκοντα και παρέχει υπηρεσία σε εσωτερικούς χώρους γραφείων, αλλά δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της τηλεργασίας, καθορίζονται δύο βάρδιες απασχόλησης από 7.30-14.00 και 14.00-20.00 για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Η διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το