Τοπικά

Τοποθέτηση απινιδωτή στο Δημοτικό Στάδιο Σκιάθου

Στην αγορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, Σταθμού Ζωής, και συνοδευτικού εξοπλισμού για το Δημοτικό Στάδιο Σκιάθου και τον Αθλητικό Όμιλο Σκιάθου προχώρησε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Σκιάθου με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας στους αθλητικούς χώρους.
Η παράδοση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2022 από τον Δήμαρχο Σκιάθου στον Αθλητικό Όμιλο.


Ο Σταθμός Ζωής περιλαμβάνει : ημιαυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (ΑΕΑ) Defi-Sign, RescueKit (αυτόματες οδηγίες) για τη σωστή χρήση του απινιδωτή, καμπίνα εσωτερικού χώρου με συναγερμό, σταθμό αντιμετώπισης αιμορραγιών & εγκαυμάτων και συσκευή αντιμετώπισης πνιγμονής LifeVac. Ο Σταθμός Ζωής είναι ασφαλής στην χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες δεξιότητες στη χρήση και σώζει ζωές από ενδεχόμενα περιστατικά.
Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον Θάνο Τζούμα, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Βορείων Σποράδων, για την πολύτιμη βοήθειά του σε όλα τα στάδια προμήθειας, παραλαβής και τοποθέτησης του Σταθμού Ζωής καθώς και για τα ενημερωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια βασικής υποστήριξης ζωής με την χρήση απινιδωτή, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το