Τοπικά

«Περπατώντας στους δρόμους των Μικρασιατών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας» – Πολιτιστικοί περίπατοι στον Βόλο από το ΠΙΟΠ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων (31/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο πολιτιστικούς περιπάτους στον «προσφυγικό συνοικισμό» της Νέας Ιωνίας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (ώρα 17:00) για εκπαιδευτικούς και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (ώρα 10:30) για γενικό κοινό. Σημείο συνάντησης είναι το άγαλμα της Νίκης στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας.

Βάση για τους περιπάτους αποτελεί η ψηφιακή διαδρομή «Περπατώντας στους δρόμους των Μικρασιατών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας» που έχει δημιουργήσει το ΠΙΟΠ, αξιοποιώντας τα καινοτόμα συγγραφικά εργαλεία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης PLUGGY. Παρακολουθώντας τη διαδρομή στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν πώς διαμορφώθηκε ο «νέος αστικός χώρος», με την έλευση Μικρασιατών προσφύγων, που εξελίχθηκε σε οργανωμένο δήμο, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν βασικές πληροφορίες για αυτόν από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Μπορείτε να δείτε τη διαδρομή εδώ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Πολυχώρος Τσαλαπάτα-Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος

Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το