Τοπικά

Τονωτική ένεση οι τουρίστες για την εμπορική αγορά του Βόλου 

Τονωτική ένεση στην αγοραστική κίνηση του Βόλου δίνουν για ακόμη μια χρονιά οι τουρίστες που βρίσκονται στη Μαγνησία για να περάσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου το 10% επί του συνόλου των αγορών γίνονται από τους επισκέπτες, ενώ συμβάλλουν και έμμεσα στην ανάταση της τοπικής κατανάλωσης.
Και χθες οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι από καταναλωτές που συνδύαζαν τη βόλτα τους κάνοντας και τα ψώνια.

Άλλωστε ένα πλεονέκτημα της πόλης είναι πως τα κέντρα εστίασης που συχνάζουν συνήθως οι τουρίστες, βρίσκονται πολύ κοντά στην εμπορική αγορά και τις καφετέριες, οπότε πολύ γρήγορα, ακόμη και πεζή, συνδυάζουν το φαγητό, τον καφέ, αλλά και μια βόλτα στην αγορά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος επισήμανε πως «η συμβολή των τουριστών στην ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης στην περίοδο των Χριστουγέννων είναι πολύ ουσιαστική. Εκτιμάται πως από το σύνολο των αγορών στον Βόλο, ένα 10% γίνεται από τους τουρίστες που έχουν έρθει στο Πήλιο, στον Βόλο και τις άλλες περιοχές. Το 10% είναι πολύ σημαντικό ποσοστό, αν σκεφθεί κάποιος πως όταν πηγαίνει για διακοπές το μόνο που δεν έχει στο μυαλό τους είναι να κάνει αγορές. Ωστόσο στον Βόλο με τα ποιοτικά είδη που έχουμε, προσελκύουμε και τους επισκέπτες από άλλες περιοχές. Μάλιστα οι τουρίστες αναμένεται να αφήσουν πιο έντονα το στίγμα τους στην εμπορική αγορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η συμβολή των τουριστών στην ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης είναι και έμμεση. Δηλαδή κατακλύζοντας τα κέντρα εστίασης, τα ξενοδοχεία, τα καφέ, τονώνεται η τοπική οικονομία άρα έμμεσα και η εμπορική αγορά».

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να προμηθευτεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου τα 2000 σακουλάκια με τον χαρτοπόλεμο, αλλά και τις 700 μικρές καραμούζες που μαζί με χίλια μπαλόνια θα μοιραστούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους πεζούς επί της οδού Ερμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το