Τοπικά

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Στις εφιαλτικές ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι της Μαγνησίας εστιάζουν τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα, σημειώνοντας ότι χιλιάδες κόσμου βρίσκεται στο έλεος της πύρινης κόλασης, τη στιγμή που οι εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο κατέστησαν ακόμη πιο επιτακτική την επιχείρηση ολοκληρωτικής εκκένωσης.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα προκάλεσε εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών και την απομάκρυνση μαχητικών F-16 γράφει το Associated Press.

Προσθέτει ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρόλο που καταγράφονταν συνεχιζόμενες εκρήξεις που δεν επέτρεπαν την προσέγγιση του σημείου από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στις μεγάλες εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Νέα Αγχίαλο εστιάζει και το αμερικανικό δίκτυο ABC το οποίο αναφέρεται εκτενώς στα πύρινα μέτωπα που ταλανίζουν την Ελλάδα εν μέσω καύσωνα.

Αναφορά γίνεται από το δίκτυο και στις ζημιές που προκλήθηκαν μετά τις μεγάλες εκρήξεις σε τζάμια σπιτιών.

Η DW, με τη σειρά της, γράφει για τις πολλές επιχειρήσεις εκκένωσης σε οικισμούς της Μαγνησίας αναφερόμενη στην είδηση έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών.

Επισημαίνει, δε, ότι ακόμη και δια θαλάσσης έφευγε κόσμος με σκάφη από την περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

Στη μεγάλη φωτιά που προκάλεσε τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο εστιάζει και το γαλλικό δίκτυο BFMTV που γραφει για τις πυρκαγιές που καίνε το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, με τον υδράργυρο στις περισσότερες περιοχές να έχει ξεπεράσει του 40 βαθμούς.

Στο περιστατικό των εκρήξεων αναφέρεται και ο τουρκικός τύπος, που εδώ και μέρες γράφει για τα καταστροφικά πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Ελλάδα όπως και στην μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης που στήθηκε στη Μαγνησία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το