Τοπικά

Το “Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου”: Σχεδιάζουν διαδρομή από το Καμάρι μέχρι την Αγία Κυριακή 

Ο αθλητικός Όμιλος Αγριάς “ΑΘΛΟΣ” προωθεί την καθιέρωση μια ενιαίας διαδρομής που θα διασχίζει το Πήλιο από τον βορρά ως το νότο. Η διαδρομή με τίτλο τo “Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου” είναι μια ιδέα, πρόταση, που δίνει την ευκαιρία και παράλληλα τη δυνατότητα στον περιπατητή να διασχίσει όλη την οροσειρά του Πηλίου (και το Τισαίον Όρος) σε μια ενιαία, συνεχόμενη και πανέμορφη διαδρομή.

Η επιλογή της διαδρομής: Τα στελέχη του Ομίλου, για περισσότερο από 12 μήνες, με ημερήσιες αλλά και νυχτερινές πεζοπορίες και trail running, κατασταλάξαν σε μια επιλογή που τη θεωρούν αξιόλογη, ενίοτε τουριστική αλλά ταυτόχρονα με απομονωμένα κομμάτια.
Η αφετηρία λοιπόν δίνεται από το πιο βόρειο χωριό του Πηλίου και της Μαγνησίας το Κεραμίδι. Από εκεί κατευθύνεται στο Βένετο, συνεχίζει στο Μοναστήρι στο Φλαμπούρι, και συνεχίζοντας περνάει από το Τρανό Ίσωμα και φτάνει στη Μακρινίτσα. Συνεχίζει στην Πορταριά, ανηφορίζει στα Χάνια, και από στην κορυφή Αγριόλευκες, στην κορυφή Σχιτζουράβλι μέχρι και την παραλία στον Άγιο Ιωάννη και τη Νταμούχαρη (μέρος 1ο, απόσταση 90 χλμ).
Από τη Νταμούχαρη το «μονοπάτι» ανηφορίζει στην Τσαγκαράδα, συνεχίζει στις Μηλιές, περνώντας από το Παναγιώτικο Φράγμα, στις Αφέτες και κατηφορίζει στην παραλία στην Άφυσσο. Η διαδρομή συνεχίζεται στο Λεφόκαστρο, ανεβαίνει στην Αργαλαστή, στο Λαύκο και κατηφορίζει στο Αιγαίο Πέλαγος και στον Πλατανιά. Συνεχίζει στο Μικρό, στην Χοντρή Άμμο και στο Τισαίον Όρος που καταλήγει στο χωριό Τρίκερι και στην Αγία Κυριακή που είναι και το νοτιότερο χωριό του Πηλίου και της Μαγνησίας (μέρος 2ο, απόσταση 100 χλμ).

«Δέσμευση και πρόθεσή μας είναι να σηματοδοτήσουμε (στα πλέον απαραίτητα σημεία) τη διαδρομή με σημάδια που φέρουν το λογότυπο του Long Pelion Trail, να ενημερώνουμε τους φίλους για δράσεις (καθαρισμός, βελτίωση, περπάτημα, τρέξιμο, διάσχιση κλπ) και να προβάλουμε τη διαδρομή και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέσω εκθέσεων, δράσεων και εκδηλώσεων», επισημαίνουν οι εμπνευστές του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου» και προσθέτουν ότι ο αθλητικός Όμιλος Αγριάς “ΑΘΛΟΣ” (που επί χρόνια διοργάνωσε και τους αγώνες ορεινού τρεξίματος “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”) είναι ο φορέας που δύναται και θέλει να εδραιώσει και να προβάλει αυτό το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το