Πολιτισμός

Εγκαίνια έκθεσης Κεραμικής των Βαγγ. Πατσέα και Χρ. Γιαννακόπουλου σήμερα στον «Δίαυλο»

Σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00, εγκαινιάζεται, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαύλου, η έκθεση κεραμικής του Βαγγέλη Πατσέα και του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Η διοργάνωση ανήκει στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Οι δύο αξιόλογοι κεραμίστες αποφάσισαν να συναντηθούν καλλιτεχνικά και ν’ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φίλους της κεραμικής να επισκεφτούν την έκθεση, για να γευτούν τη χαρά της δημιουργίας που περνά μέσα από τον πηλό, συνδυάζοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: Χώμα, νερό, αέρα και φωτιά.

Ο Βαγγέλης Πατσέας είναι απόφοιτος του τμήματος κεραμικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα γλυπτικής. Έχει δημιουργήσει δικό του εργαστήρι, έχει παρουσιάσει τις κεραμικές του δημιουργίες σε ατομικές εκθέσεις και έχει συνεργαστεί με καρναβαλικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας καλλιτεχνικές κατασκευές του καρναβαλιού. Από το 2017 διδάσκει την τεχνική του papier-mâché στα εργαστήρια του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων.

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος ασχολείται 20 χρόνια ενασχόλησης με την τέχνη της κεραμικής. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Βόλου, στο τμήμα κεραμικής. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε ζωντανές δράσεις με τη συμμετοχή του κοινού, σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, έχει παρακολουθήσει και παραδώσει σεμινάρια κι έχει δώσει μορφή και πνοή σε τόνους πηλού.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διάρκεια έκθεσης έως 7 Ιανουαρίου 2020. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 και Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00-20.00. Πληροφορίες: Δίαυλος, Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421025363, 2421033692.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το