Κόσμος

Το πρώτο τουρκικό drone έφτασε στα Κατεχόμενα – Πού προσγειώθηκε

Στις 5:00 τα ξημερώματα απογειώθηκε το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος για τη βάση στο Λευκόνοικο από το Ντάλαμαν της Τουρκίας. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 κατευθύνθηκε προς τη βάση του Λευκονοίκου και έφτασε εκεί έπειτα από 5 ώρες πτήση.

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις
Στο μεταξύ, η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της καθώς, για την εβδομάδα που ξεκινά, έχει προαναγγείλει κυρίως μέσω παράνομων navtex ναυτικά γυμνάσια, με ή χωρίς πυρά σε διαφορετικά σημεία του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, πιστή στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ιδιαίτερη σημασία μπορεί κανείς να πει ότι έχουν οι περιοχές που αποκλείει η γείτονα γύρω από την Κύπρο καθώς προσπαθεί και με στρατιωτικές ασκήσεις να αποκλείσει τη Μεγαλόνησο, με την παρουσία περισσότερων μονάδων επιφανείας από τις γνωστές που βρίσκονται μαζί με τα πλωτά γεωτρύπανα.

Προειδοποίηση στο Ισραήλ για τον EastMed
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», η οποία επικαλείται δημοσίευμα της ισραηλινής «Jerusalem Post», το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα τον Ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για να του… υπενθυμίσει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου, μήκους 2 χιλιάδων χιλιομέτρων, που ξεκινά από τα ανοιχτά του Ισραήλ και περνάει από την Κύπρο και την Ελλάδα για να φτάσει στην Ιταλία θα περάσει από τα ανοιχτά της Αττάλειας και συγκεκριμένα μέσα από την ΑΟΖ, που συμφώνησε η Τουρκία με τη Λιβύη, επομένως ο αγωγός χρειάζεται την έγκριση της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, μετά τα ισραηλινά ΜΜΕ, και η Τουρκία επιβεβαιώνει τώρα την απομάκρυνση του ισραηλινού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα στα λεγόμενα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους. Το περιστατικό, σύμφωνα με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς, συνέβη την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το