Τοπικά

Το Πολεμικό Ναυτικό δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει βάση στο λιμάνι του Βόλου

Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκαθάρισε σήμερα με επιστολή του στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ότι δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει βάση στο λιμάνι του Βόλου, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης.

Η απάντηση του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρει:  Σε συνέχεια σχετικής αλληλογραφίας και κατόπιν εξέτασης, αξιολόγησης κι ετέρων εναλλακτικών λύσεων, σχετικά με την παραχώρηση/ανάπτυξη υποδομών στον λιμένα Βόλου γι επαύξηση επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, δεν απαιτείται δέσμευση περιοχής λιμένα για την ανάπτυξη υποδομών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει οριστικά το δρόμο για την ταχεία αξιοποίηση του λιμανιού μέσω προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού. Όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσανατολίζεται προς εγκατάσταση των αποβατικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού.
Σε σύντομη δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος τονίζει: «Αναμένουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι και το αρμόδιο όργανο, να κινήσει με ταχύτητα τις διαδικασίες για το διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου το λιμάνι του Βόλου αλλά και ολόκληρη η κεντρική Ελλάδα να ανακτήσουν τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης. Το σπουδαίο λιμάνι του Βόλου είχε περιπέσει σε μαρασμό τις τελευταίες τρεις τέσσερις δεκαετίες. Είναι ώρα να αλλάξουμε πορεία και να αξιοποιήσουμε τον μεγαλύτερο οικονομικό πνεύμονα της κεντρικής Ελλάδας που είναι το λιμάνι του Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το