Τοπικά

Το κτιριακό πρόβλημα των Δικαστηρίων Βόλου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων

Οι συναντήσεις που έγιναν με τους βουλευτές Ζέττα Μακρή και Κωνσταντίνο Μαραβέγια για το Δικαστικό Μέγαρο, θέματα που θα συμπεριληφθούν στο υπόμνημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τα αιτήματα που θα τεθούν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των πρωτοβάθμιων συλλόγων, απασχόλησαν την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου χθες.

Για το κτιριακό, αναφέρθηκε πως η προοπτική της παραμονής των δικαστικών υπηρεσιών στο υπάρχον οικόπεδο, θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένες επεμβατικές ενέργειες, όπως η ολική ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου και η προσθήκη συνοδού κτιρίου στη διασταύρωση των οδών Κουταρέλια και Γαλλίας. Χωρίς αυτές, υποστηρίζουν οι υπάλληλοι, «εκτιμούμε ότι δεν έχει λόγο κανείς να συζητάει για παραμονή στο συγκεκριμένο οικόπεδο», καθώς αφενός είναι δύσκολο να ξεπεραστεί ο χαρακτηρισμός του κτιρίου ως διατηρητέου και αφετέρου ο χρόνος που θα απαιτηθεί για τις απαραίτητες εργασίες. «Αν και εφ’ όσον αυτά τα δύο θέματα αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία, τότε είμαστε υπέρ της άποψης, ότι θα ήταν συζητήσιμη η επιλογή και του συγκεκριμένου σεναρίου. Διαφορετικά, θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε άλλες λύσεις, εκτός του κέντρου του Βόλου, με άλλα κριτήρια και κυρίαρχο το κριτήριο της πρόσβασης και από το κέντρο του Βόλου, αλλά και εκτός αυτού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Επίσης συζητήθηκαν και τα θέματα που θα τεθούν υπόψη του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, που θα επισκεφθεί προσεχώς τον Βόλο. Αυτά αφορούν στην άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, την επέκταση της λειτουργίας της απομαγνητοφώνησης και στις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων, μηχανοργάνωση – μηχανογράφηση των υπηρεσιών, διεξαγωγή επιδοτούμενων σεμιναρίων, προώθηση των ερωτημάτων στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια για την επιλογή των προϊσταμένων τμημάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το