Τοπικά

Το ΚΚΕ αμφισβητεί τα γεγονότα για να καλύψει τη ΔΑΣ-ΟΤΑ στην υπόθεση της Θάλειας Στάχτου

ΚΚΕ1

Το ΚΚΕ Βόλου αμφισβητεί γεγονότα, δηλώσεις στελεχών του και επίσημες ανακοινώσεις παρατάξεων που ανήκουν στην επιρροή του, με ανακοίνωση που εξέδωσε κατά της ηλεκτρονικής έκδοσης της Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια να καλύψει την συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την υπόθεση της Θάλειας Στάχτου. Υπενθυμίζεται ότι τη ΔΑΣ-ΟΤΑ «άδειασε» η αυτοδιοικητική παράταξη ΛΑΣ με κοινή δήλωση των δυο δημοτικών συμβούλων Απ. Νάνου και Θ. Τσαλούχα.

Στην e-thessalia.gr δημοσιεύτηκαν αναλυτικά όλες οι ανακοινώσεις των παρατάξεων επιρροής του κόμματος, αναδείχθηκε με σαφήνεια η διαφοροποίηση ανάμεσα στη ΔΑΣ-ΟΤΑ και τη ΛΑΣ και οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Σε παραπολιτικό σχόλιο της ηλεκτρονικής έκδοσης αναφέρθηκε ότι το ΚΚΕ αρκετά «κατάπιε», αλλά δεν θα ανεχόταν από μια συνδικαλιστική παράταξη της επιρροής του να μη στηρίξει μια εργαζόμενη και μάλιστα την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Τελικά είχαμε μεγάλη φαντασία… όχι μόνο «κατάπιε» το γεγονός, αλλά το «κατάπιε» και αμάσητο.
Το ΚΚΕ, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις, βάφτισε την «πατάτα» των στελεχών του, προβοκάτσια εκ μέρους της e-thessalia.gr. Αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στον Τύπο, αντί να απαντήσει στην ανακοίνωση του Αχιλλέα Μπέου…

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Θεσσαλία» με ημερομηνία 10/2/2016 και ώρα ανάρτησης 13:40, υπάρχει ένα προβοκατόρικο δημοσίευμα με τον εξίσου προβοκατόρικο τίτλο «Άνω κάτω το ΚΚΕ στο Δήμο».
Στον λίβελο που ακολουθεί, η συντάκτριά του προσπαθεί να χύσει βρωμιά στο ΚΚΕ, αξιοποιώντας ως αποδεικτικό υλικό ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου, από εκείνες που ζέχνουν ακαθαρσίες και μόνο. Η δικαιολόγηση του τίτλου «άνω κάτω το ΚΚΕ» γίνεται από την παραπάνω ανακοίνωση και από την καταγραφή της ώρας κατά την οποία στάλθηκε μια ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ και μια δήλωση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ! Μέσα από αυτά βγάζει το επίσης προβοκατόρικο σενάριο ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ «τράβηξαν το αυτί» στους εκλεγμένους κομμουνιστές στο Σύλλογο ΟΤΑ! Η διαστρέβλωση και η προβοκάτσια βγάζει μάτι. Και αυτό γιατί και οι δύο ανακοινώσεις γράφουν το αυτονόητο: πως πρέπει οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν τη συνδικαλιστική δίωξη και ταυτόχρονα να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η καταστολή της δημοτικής αρχής ώστε να προχωρήσουν σχεδιασμοί με την προβολή δήθεν νέων προσώπων και σχημάτων που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στην υλοποίηση της ίδιας ακριβώς αντιλαϊκής πολιτικής. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, δημοσίευση έχει στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να σπείρει συκοφαντίες για το ΚΚΕ, να μπερδέψει πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και γενικότερα.
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους στο Δήμο και στους αναγνώστες της εφημερίδας «Θεσσαλία» την προβοκάτσια αυτή απέναντι στο ΚΚΕ.
Η συγκεκριμένη συντάκτρια που έχει την ευθύνη της ηλεκτρονικής έκδοσης της Θεσσαλίας βγάζει για άλλη μια φορά την εμπάθειά της στο ΚΚΕ. Μόλις προχτές με ύφος ανακριτή ασφάλειας της δεκαετίας του ’50 αναφέρθηκε στο Συνδικάτο ΟΤΑ ως «σωματείο που ίδρυσε το ΚΚΕ». Οι αρχισυντάκτες της «Θεσσαλίας» στις συνεχόμενες καταγγελίες μας για αντίστοιχα περιστατικά με την ίδια συντάκτρια αντί να επαναλάβουν για άλλη μια φορά ότι «δεν θα επαναληφθεί» θα πρέπει να αποφασίσουν αν η εφημερίδα τους θα αποκτήσει τον τίτλο μιας κίτρινης φυλλάδας ή αν θα εφαρμόσουν μια στοιχειώδη δημοσιογραφική τουλάχιστον δεοντολογία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το