Τοπικά

Το ΚΕΠΠΕ θα προσδιορίσει την οσμή από καμένο πλαστικό στον Βόλο

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται το πόρισμα του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε στον Βόλο σχετικά με τον προσδιορισμό της οσμής καμένου πλαστικού στην πόλη. Το παραπάνω διευκρίνισε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τα αποτελέσματα αναλύσεων που ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου για τη ρύπανση σε αέρα και έδαφος, με τον ίδιο να τονίζει πως «χωρίς το πόρισμα καλό θα ήταν να μη λέγονται διάφορα πράγματα που δημιουργούν άλλες επικίνδυνες καταστάσεις».

Μάλιστα, ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε «δύσκολη υπόθεση τον προσδιορισμό και την ταυτοποίηση της πηγής του καμένου πλαστικού. Το είχα επισημάνει, αλλά κάποιοι παρεξήγησαν και βιάστηκαν να βγάλουν αποτελέσματα. Είναι εκείνοι οι οποίοι σύμφωνα με τον Γκαούτσο Μαρξ θεωρούν ότι πολιτική είναι να ψάχνεις να βρεις λάθη, να τα εφευρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση, να δίνεις λάθος συνταγή και τελικά να μη γίνεται τίποτα» προσέθεσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα, περιμένει από το ΚΕΠΠΕ το πόρισμα και χωρίς αυτό καλό θα είναι να μη λέγονται διάφορα, καθώς δημιουργούνται άλλες επικίνδυνες καταστάσεις».
Αναφερόμενος στην επιδημιολογική μελέτη, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η Περιφέρεια χρηματοδότησε την εκπόνησή της», ενώ «κάρφωσε» τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλο λέγοντας «είχαν συνεννοηθεί για τη χρηματοδότηση της μελέτης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά δεν προχώρησε. Θα συνεννοηθώ με τον κ. Φάμελλο τι θα κάνει, για να δούμε κι εμείς σε τι ενέργειες θα προχωρήσουμε. Συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους σε μια βάση αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης. Φέραμε τον «Δημόκριτο» και έκανε μετρήσεις, όπως και ανεξάρτητες αρχές για τον ίδιο λόγο, ενώ βγήκε για έλεγχο το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος στις 2.30 τη νύχτα. Πότε άλλοτε έγινε αυτό; Υπήρχε συνεννόηση με τον κ. Φάμελλο και την ΑΓΕΤ να βάλει μετρητή, που θα ξεκινήσει να μετράει καθημερινά τις διοξίνες και τα φουράνια, για να συλλεγούν δεδομένα, ενώ αυτή η συσκευή δεν υπάρχει σε κανένα εργοστάσιο της Ελλάδας. Εμείς αγαπάμε το περιβάλλον και θέλουμε να το προστατέψουμε, αλλά με νομιμότητα και με σοβαρότητα, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας και γίνονται προσπάθειες να ζήσουμε σε μια καλύτερη πόλη. Έχουμε συνεργασία με όλους, θέλουμε να κάνουμε τις μετρήσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αξιόπιστους φορείς, για να φτάνουμε στο σωστό αποτέλεσμα και να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα» συμπλήρωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το