Τοπικά

Το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης περνά από το Βόλο

karavani

Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συνδιοργανώνουν Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απριλίου από τη Θεσσαλονίκη, θα περάσει το Σάββατο 4 Απριλίου από τη Λάρισα και το Βόλο, την Κυριακή 5 Απριλίου από Άσπρα Σπίτια, Χαλκίδα και θα καταλήξει το βράδυ στην Αθήνα, όπου την επομένη Δευτέρα 6 Απριλίου, θα κατευθυνθεί με διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε για να σταματήσει τις απολύσεις, τις περικοπές, τις αντεργατικές πολιτικές και, παράλληλα, με δεσμεύσεις να επαναπροσλάβει τους απολυμένους των μνημονίων (ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) αλλά και να εκπληρώσει αιτήματα και διεκδικήσεις από μια σειρά εργατικούς και άλλους αγώνες (ΒΙΟΜΕ, Σκουριές κλπ).
Το εργατικό κίνημα και η κοινωνία γενικότερα έχουν την ευκαιρία και πρέπει να βγουν και πάλι στο προσκήνιο απαιτώντας να γίνουν πράξη οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Ήδη η κινητοποίηση 19 σωματείων μουσικών από όλη την Ελλάδα μέσα από την κινητοποίησή τους κατάφεραν να αποσπάσουν από την κυβέρνηση μια πρώτη νίκη η οποία θα έχει και μισθολογικό αντίκρισμα».

Τα μέλη των σωματείων  απαιτούν:

-Να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της ΒΙΟΜΕ και να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να περάσει και τυπικά το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων

-Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση τις επεξεργασμένες προτάσεις των εργαζομένων που λειτουργούν με αυτοδιαχείριση εδώ και περίπου δύο χρόνια και όχι με το προηγούμενο καθεστώς.

-Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι (καθαρίστριες, ΕΡΤ, σχολικοί φύλακες κλπ) και να ανακληθούν όλες οι διαθεσιμότητες που προκλήθηκαν λόγω του μνημονίου.

Τέλος καλούν σε μαζική συμμετοχή και στήριξη τους πολίτες σε όλες τις πόλεις!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το