Τοπικά

Ορκωμοσία νέου δημοτικού συμβουλίου – ΣΒΑΑ – Φάτνη κι απαλλοτριώσεις

Στις 18 Δεκεμβρίου όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Βόλου για τη νέα θητεία, που προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Επίσης, η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η προτελευταία συνεδρίαση, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος άσκησε κριτική στις μειοψηφίες που δεν συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου κι όπως είπε «Έρχονται από άλλες πόλεις κι εσείς απέχετε από τις εκδηλώσεις» Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος αναφέρθηκε σε προσκλήσεις που δίνονταν στους επικεφαλής, με τον δήμαρχο να του απαντά ότι «μέσα από το δημοτικό συμβούλιο έχω κάνει κάλεσμα για να είστε παρών κι υπάρχουν προσκλήσεις στο γραφείο δημάρχου».

Πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
Όσον αφορά στην πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου Στάθης Νικηφόρος, διευκρίνισε ότι πραγματοποιήθηκε ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 4.000 κάτοικοι κι από το οποίο προέκυψαν στοιχεία για τον δήμο Βόλου και για τις περιοχές, Νεάπολη, Παλαιά, Αγ. Ανάργυροι, ενώ γίνονται και κοινές μελέτες με το Πανεπιστήμιο. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος καταψήφισε την πρόταση καθώς όπως υποστήριξε «αυτές οι προτάσεις δεν απευθύνονται στις πραγματικές ανάγκες του δήμου Βόλου. Δεν περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία και δεν περιλαμβάνονται αντιπλημμυρικά έργα».
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς έκανε λόγο για ενδελεχή έρευνα των αναγκών των κατοίκων, ενώ και ο δήμαρχος αναφερόμενος στις εισηγήσεις του κ. Νοκηφόρου δήλωσε ότι «είναι ένας συνεργάτης και είναι μεγάλη χαρά και τιμή για έναν δήμο να έχει έναν τέτοιον υπάλληλο. Είμαστε μπροστά από πολλούς άλλους δήμους της Ελλάδος σε όλες τις προτάσεις και τα προγράμματα».
Φάτνη
Σχετικά με τις φάτνες με τα ζώντα ζώα στην πλατεία Αγ. Νικολάου και στην πλατεία Ρ. Φεραίου, ο κ. Ριζόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους κι ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν ομοιώματα, γιατί εκτός των άλλων, τα ζώα δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον.
Ο δήμαρχος διερωτήθηκε «Που νομίζετε ότι είναι ο χώρος τους, η στάνη? Το βαφτίζω στάνη τότε κι έχουμε άνθρωπο και κτηνίατρο και γι αυτό παραχώρησα τους χώρους. Γιατί δεν διαμαρτύρεστε για τους ζωολογικούς κήπους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;».
Απαλλοτριώσεις
Όσον αφορά στην τροποποίηση σχεδίου πόλης για δημιουργία οικοδομικού τετραγώνου στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου, ο κ. Ριζόπουλος, διαφώνησε, σημειώνοντας ότι «εδώ πρόκειται για ακίνητο που είχε χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος από το 1930 και τώρα μετατρέπεται σε οικοδομήσιμο χώρο. Στην εισήγηση γράφει ότι είναι στο όριο του χειμάρρου Αναύρου και απαιτούνται μελέτες και επειδή δεν συντάχθηκαν από τις Τ.Υ. ζητήθηκαν από τους ιδιώτες. Ζητάμε μια συνολική μελέτη για τον Άναυρο».
Ο δήμαρχος, δήλωσε ότι «Το 2014 παραλάβαμε 39εκ. ευρώ από απαλλοτριώσεις. Από που θα τα πάρουμε αυτά τα χρήματα; Υπήρχαν απαλλοτριώσεις και δεσμεύσεις από το 1984 – 85 κι ο κόσμος περίμενε να πάρει τα λεφτά του. Εγώ δε θα πτωχεύσω τον δήμο για εσάς. Το δεσμεύανε χωρίς να το απαλλοτριώσουν».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το