Τοπικά

Το Γηροκομείο Βόλου θα τιμήσει τον Βολιώτη καθηγητή φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Β. Σμπόρο

Το Ίδρυμα «Γηροκομείο Βόλου», ανταποκρινόμενο στον κοινωνικό του ρόλο, με αφορμή συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ., απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Βασίλειο Σμπόρο, καθηγητή φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, να έρθει στον τόπο καταγωγής του, προκειμένου να τιμηθεί για το έργο του και να δώσει ομιλία. O κ. Σμπόρος εργάζεται στο Ινστιτούτο Βιοχημείας Βιοφυσικής και Βιοτεχνολογίας του Heriot – Watt στο Εδιμβούργο. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Βόλο, έχει αναπτύξει μια νέα τεχνική που δεκαπλασιάζει την ακρίβεια των υπερήχων και σταδιακά θα αντικαταστήσει τις βιοψίες. Η ανακάλυψη αυτή χαιρετίστηκε ως μια από τις σπουδαιότερες ιατρικές ειδήσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ. καθηγητά,
η πολυετής έρευνα σας στο Πανεπιστήμιο Heriot -Watt του Εδιμβούργου και οι νέες τεχνικές που έχετε αναπτύξει για την ανίχνευση του καρκίνου, περιορίζοντας την διαδικασία της βιοψίας, πέραν της αναγνώρισης της επιστημονικής κοινότητας για την σπουδαιότητα του έργου σας, μας έχει γεμίσει ελπίδες, ότι η έρευνα σας θα συμβάλλει καίρια στην έγκαιρη διάγνωση σοβαρών ασθενειών. Η διάγνωση μιας χρόνιας ασθένειας αποτελεί ένα γεγονός που όλοι οι άνθρωποι φοβούνται και πάντα αγωνιούν κρυφά μήπως προκύψει στη ζωή τους. Σε κάποιους όμως συμβαίνει στην πραγματικότητα και έτσι εκείνοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα που κλονίζει βασικές άμυνες και συνθήκες ζωής που είχαν τεθεί μέχρι τότε στην καθημερινότητά τους.
Το έργο σας και η διεθνής αναγνώριση του σε συνδυασμό με την καταγωγή σας από το Βόλο, μας έχει γεμίσει συναισθήματα υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης.
Το Ίδρυμα μας, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς και δραστηριοποίησης, επιθυμεί να σας καλέσει στον τόπο καταγωγής σας και να σας τιμήσει για την προσφορά σας και το έργο σας. Περαιτέρω θα δώσετε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας, να γίνουν κοινωνοί του ερευνητικού σας έργου σε ομιλία με θέμα που εσείς θα επιλέξετε.
Η αποδοχή της πρότασης μας, θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
Για το Ίδρυμα
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το