Τοπικά

Το αίμα είναι δώρο που δεν πληρώνεται – Εξόρμηση χθες για την Ημέρα Εθελοντή

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία στον προαύλειο χώρο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων (πρώην Νομαρχία), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Μέχρι στις 12 μ. το μεσημέρι είχαν προσφέρει αίμα 15 άτομα, ενώ για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός, από αρκετούς εθελοντές ζητήθηκε να δώσουν αίμα στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου.
Ένα από τα άτομα που πρόσφεραν αίμα, ήταν και ο Βασίλης Τσαπράζης, ο οποίος βρέθηκε στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με την επιτροπή 40 αγροτών που έφτασε εκεί μετά τη μηχανοκίνητη πορεία, η οποία ξεκίνησε από το Καράβωμα Ζαγοράς και κατέληξε στην πρώην Νομαρχία για να διαμαρτυρηθεί για τις καταστροφές από τις χαλαζοπτώσεις και το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν 800 περίπου αγρότες της Ζαγοράς.
«Οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Ζαγοράς με τα ωραία κόκκινα μήλα τους, δίνουν και αίμα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην αλληλεγγύη προς όλο τον λαό. Το μήνυμα είναι πως η αλληλεγγύη όλων των ανθρώπων, των αγωνιζόμενων αγροτών και των εργαζομένων, φέρνει πάντα αποτελέσματα» τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά της η γιατρός της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ευαγγελία Κουτσιμπάνα επισήμανε ότι «αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι η αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλον. Καλό θα ήταν ο καθένας να μην κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Δίνοντας αίμα και βοηθώντας τον συνάνθρωπό του, αύριο-μεθαύριο θα βοηθηθεί και ο ίδιος από τον συνάνθρωπό του».
Η ίδια σημείωσε πως «είναι σημαντικό να δίνουμε αίμα και όχι μόνο στην περίοδο της καραντίνας». «Με το που έληξε η καραντίνα, άρχισαν τα νοσοκομεία να γεμίζουν. Οι ανάγκες αυξήθηκαν πάρα πολύ και έχουμε καλοκαίρι μπροστά μας, μια δύσκολη περίοδο» τόνισε για να προσθέσει τη σημασία της αλληλεγγύης στο αίμα και στη ζωή. «Το αίμα είναι δώρο που δεν πληρώνεται, πρόκειται για δώρο ζωής» κατέληξε η κ. Ευαγγελία Κουτσιμπάνα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης σημείωσε πως «το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι να έρθει περισσότερο ο κόσμος κοντά μας, γιατί το αίμα χρειάζεται διαχρονικά και πρέπει πάντα να υπάρχει απόθεμα, για να μπορέσουμε να σώσουμε τους συνανθρώπους μας».
«Με την καραντίνα η αιμοδοσία πήγε αρκετά καλά και τώρα που άρχισαν οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις αρχίσαμε πάλι και «βογκάμε». Προσπαθούμε να μαζέψουμε αίμα για το καλοκαίρι. Οι εξορμήσεις με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας από εδώ και πέρα γίνονται για να έχουμε αίμα το καλοκαίρι, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες» τόνισε.
«Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι μια γιορτή για τους εθελοντές αιμοδότες, κατά την οποία εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε αυτούς τους ανθρώπους, διότι όποτε τους χρειαστήκαμε και είχαμε ανάγκη ήταν δίπλα μας, κοντά μας και μας βοηθούσανε με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το