Τοπικά

Ιδρύεται ΕΠΑΛ στην Αργαλαστή και παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στην Σκιάθο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση με την οποία ιδρύονται ΕΠΑ.Λ. και ορίζονται Εργαστηριακά Κέντρα για το σχολικό έτος 2020-2021.
Μεταξύ άλλων ιδρύεται Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αργαλαστής με τους παρακάτω τομείς:
• Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
• Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

Επίσης, συστήνεται και λειτουργεί από το σχολικό έτος 2020-2021, με έδρα τον Δήμο Σκιάθου, Παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Βόλου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Στο Παράρτημα Σκιάθου του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Βόλου λειτουργεί ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας. Ένας εκ των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται στο Παράρτημα Σκιάθου του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Βόλου με έδρα τη Σκιάθο εκτελεί χρέη συντονιστή του Παραρτήματος με ωράριο υποδιευθυντή. Ο εκπαιδευτικός αυτός ορίζεται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της Δ.Δ.Ε. και των Δήμων Νοτίου Πηλίου και Σκιάθου, επισημαίνοντας ότι “οι σχολικές αυτές μονάδες θα συνεργήσουν στην ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και παράλληλα στην παραμονή των νέων στις συγκεκριμένες περιοχές, συμβάλλοντας εν τέλει στην επαγγελματική και στην οικονομική τους ανάπτυξη”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το