Τοπικά

Το αδιαχώρητο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου λόγω ιώσεων 

«Χάος» επικρατεί κάθε μέρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου από άτομα που ζητούν βοήθεια και προσέρχονται με συμπτώματα κρυολογήματος, όπως βήχας, πυρετός, καταρροή. Στην παθολογική κλινική νοσηλεύονται τέσσερα άτομα με γριπώδη συνδρομή, χωρίς να παρουσιάζουν επιπλοκές.
«Αν κάποιος εκδηλώσει συμπτώματα, όπως ο βήχας, η καταρροή και o πυρετός, πιθανώς ανησυχεί μήπως κόλλησε γρίπη. Μπορεί όμως τα συμπτώματα αυτά να προκληθούν και σε περίπτωση άλλης λοίμωξης, όπως η λεγόμενη γριπώδης συνδρομή», τόνισε ο διευθυντής της παθολογικής κ. Μ. Μεϊκόπουλος.
Όπως σημείωσε, καθημερινά παρατηρείται το αδιαχώρητο στα ΤΕΠ και τις κλινικές εξαιτίας ιώσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κρούσμα γρίπης, αλλά όλα τα περιστατικά που οδηγούνται για νοσηλεία εξετάζονται για Η1Ν1.
Οι περισσότεροι ασθενείς που επισκέπτονται τα ΤΕΠ έχουν και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας, όπως καρδιά, αναπνευστικά και μια απλή ίωση εξελίσσεται βαριά λόγω ακριβώς της επιβάρυνσης της υγείας τους.

ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από γρίπη
Σε επίπεδο χώρας, κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν αυτό το διάστημα τα κρούσματα της γρίπης, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επιτήρηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόλις σε μια εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 21.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επιτήρηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ από την πρώτη εβδομάδα της παρακολούθησης της γρίπης στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι 13 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ. και 8 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.
Πρόκειται για 11 άνδρες και 10 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη, μέση ηλικία 68,4 έτη και διάμεση 75 έτη. Τα 19 (90,5%) από τα 21 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, εξ’ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 8 (42,1%).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το