Πολιτισμός

Την πίτα τους κόβουν οι “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου”

Το σωματείο “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου” θα κόψει την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. στο Ξενία του Βόλου και ώρα 7 μ.μ., παρουσία των μελών και φίλων του Σωματείου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Μουσικό Σύνολο’’ Ίαμβος’’και η Τζένη Χατζηδήμου (φωνή) με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Το σωματείο γιορτάζει εφέτος, τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Αποτελεί δυναμικό φορέα πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του έργου του Μουσείου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας . Από την ίδρυσή του, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου συμπορεύεται με την ιστορία της πόλης μας, υπηρετώντας τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα αυτού του τόπου, προωθώντας την έρευνα, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση στις νέες γενιές, πάντα σε διάλογο με την κοινωνία και παρέχοντας σημαντική προστιθέμενη αξία στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

Oι Φίλοι του Μουσείου αυτά τα χρόνια λειτουργίας τους, για την ευαισθητοποίηση και σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία, σε πλήρη αγαστή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, διοργάνωσε, συνέδρια, διαλέξεις, αρχαιολογικούς περιπάτους, ξεναγήσεις στο Μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους, της Μαγνησίας, με πρότυπα επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με φορείς της πόλης, ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική Ένωση συλλόγων Γονέων, πετυχαίνοντας να γίνεται η επίσκεψη στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς μας χώρους, μια ευχάριστη βιωματική διαδικασία.

Στο δραστήριο σωματείο απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού. Επιβράβευση και ταυτόχρονα αναγνώριση των προσπαθειών του Σωματείου Φίλοι του Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, αποτελεί το τρίτο πανευρωπαϊκό βραβείο που απέσπασαν, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Το βραβείο ECTN απονέμεται σε φορείς και συλλόγους που δίνουν δυναμικό «παρών» στο πεδίο της ανάδειξης του πολιτιστικού τουρισμού και ανέπτυξαν ανάλογη δραστηριότητα κατά το ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς 2018.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το