Πολιτισμός

Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη σε δύο παλαίμαχους εκπαιδευτικούς, ιδρυτικά μέλη των «Ιώνων»

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια μέλη της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» παρευρέθηκαν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου έγινε τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη σε δύο παλαίμαχους εκπαιδευτικούς, ιδρυτικά μέλη της Εστίας και ενεργά μέχρι σήμερα, τους κ.κ. Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, καθηγητή φιλόλογο / γυμνασιάρχη και Δημήτριο Κωνσταντάρα-Σταθαρά, δάσκαλο / συγγραφέα.
Για το έργο και την προσωπικότητα του κ. Αλέξανδρου Δημητροπούλου μίλησαν: Το μέλος της Εστίας κ. Πασχάλης Δήμου, δάσκαλος, ταμίας της Εστίας μας, που υπήρξε μαθητής του κ. Δημητροπουλου, με θέμα «Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος ως οδηγός για τους μαθητές του», και η κ. Ματίνα Ζαφειρίου, διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, με θέμα «Αλέξανδρος Δημητρόπουλος ο Γυμνασιάρχης που τιμούμε».
Η κ. Ζαφειρίου ανακοίνωσε επίσης την απόφαση να δοθεί το όνομα της μακαριστής προέδρου Άννας Αϊβαζόγλου στη βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου.
Ο τιμώμενος κ. Δημητρόπουλος εμφανώς συγκινημένος, ευχαριστώντας, ανέπτυξε στην αντιφώνησή του το θέμα «Λόγω και έργω… εμείς οι εκπαιδευτικοί».
Για το έργο και την προσωπικότητα του κ. Δημητρίου Κωνσταντάρα-Σταθαρά μίλησε η κ. Ελένη Κονταξή, φιλόλογος, διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς: ο πρώτος ερευνητής και ο ακαταπόνητος και πολυγραφότατος μελετητής της προσφυγικής Νέας Ιωνίας. Το συγγραφικό του έργο».
Ο τιμώμενος κ. Δημήτριος Κωνσταντάρας-Σταθαράς τοποθετήθηκε, με θέμα «Τα πρότυπα στη ζωή των νέων ανθρώπων».
Ο σεβ. μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μετά τον καταληκτήριο λόγο του απένειμε και στους δύο την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.
«Εμείς οι «Ίωνες» με τη σειρά μας συγχαίρουμε τους τιμηθέντες και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην Εστία μας. Άξιοι» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το