Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ

German Chancellor Merkel and Greek Prime Minister Tsipras review honour guard in Berlin
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, όπως δηλώνει Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.
Σε προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, στα τέλη Απριλίου, είχε εκφραστεί η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.
Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας είχε επικοινωνία και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνομιλία ήταν μισής ώρας και χαρακτηρίστηκε από τον δραματικό τόνο του Έλληνα πρωθυπουργού αναφορικά με την οικονομική ασφυξία που επιβάλλουν στη χώρα οι δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνει το ΔΝΤ, ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέλυσε στην Κρ. Λαγκάρντ την οικονομική κατάσταση της χώρας, που είναι τραγική –όπως υπογράμμισε- και φέρεται να της είπε πως εάν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν βοηθήσουν μέχρι την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση ίσως να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει και να πληρώσει τους τόκους και τη δόση που χρωστά στα Ταμείο, στις 6 και 11 Μαΐου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το