Τοπικά

Τη μεταφορά 250.000 ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων ύψους 250.000 ευρώ από τον Δήμο Βόλου σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ενημερώνοντας το Σώμα ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου υπενθύμισε ότι πριν από δύο χρόνια, όταν το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση που ελήφθη, κόντρα στην ΚΕΔΕ, ήταν να δοθεί ένα μέρος από τα διαθέσιμα του Δήμου και συγκεκριμένα το ποσό των 550.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό αυτό παραμένει ακόμη στην τράπεζα.
Όπως έγινε γνωστό, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Βόλου σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 19 εκ. ευρώ, αλλά αν αφαιρεθούν τα ποσά που αφορούν έργα του τεχνικού προγράμματος και τα λειτουργικά έξοδα, απομένουν περίπου 300.000 ευρώ.

Ο Θ. Θεοδώρου πρότεινε να μεταφέρει ο Δήμος Βόλου το ποσό των 250.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει περικοπή των χρηματοδοτήσεων.
«Να βοηθήσουμε και εμείς την πατρίδα μας στη δύσκολη στιγμή που περνάει, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει επίσης πολύ καλύτερο επιτόκιο σε σχέση με άλλες τράπεζες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θ. Διαμαντένιας αναρωτήθηκε γιατό, εφόσον είναι τόσο δελεαστικό το επιτόκιο, να μην μεταφέρει ο Δήμος Βόλου και το υπόλοιπο ποσό στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

«Δεν μπορούμε να τα “τραβήξουμε” όποτε θέλουμε, υπάρχει όριο. Τα χρήματα που θα δώσουμε δεν τα στερείται κανείς» απάντησε ο Θ. Θεοδώρου, ενώ ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς τόνισε πως δεν πρέπει να δοθεί ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα της Ελλάδος.

Το γεγονός ότι ήταν άλλα τα δεδομένα το 2015 και άλλα τα σημερινά, υπογράμμισε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Φώτης Λαμπρινίδης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το 2015 είχαμε μια καινούργια κυβέρνηση που έκανε τη δική της διαπραγμάτευση και είχε ανάγκη τα ταμειακά διαθέσιμα. Σήμερα η κυβέρνηση διατείνεται ότι υπάρχει ανάπτυξη και είναι διαφορετικό το πολιτικόοικονομικό κλίμα», είπε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Τέλης Δουλόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του και αναφέρθηκε σε μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, σημειώνοντας ότι ο Δήμος δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρήματα.

«Είχαμε διαφωνήσει και στο παρελθόν με τη διάθεση των χρημάτων αυτών. Η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει ανά πάσα στιγμή κούρεμα ή να τα κάνει ομόλογα. Με την απόφασή σας εκφράζετε το παλιό και το στηρίζετε», είπε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Νάνος.
Την πρόταση της δημοτικής αρχής καταψήφισαν οι κ. Λαμπρινίδης, Νάνος, Πατσιαντάς και Δουλόπουλος, ενώ  ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης δήλωσε ότι η εγκύκλιος του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προβλέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος για κατάθεση των διαθέσιμων που πλεονάζουν και τόνισε ότι στη  Τράπεζα ρης Ελλάδος είναι εγγυημένα τα χρήματα των δήμων κατά 100%.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το