Αθλητισμός

Θρίαμβος για τα βολιώτικα κουπιά – «Ασημένιος» ο Ζωγράφος και «χάλκινος» ο Μπαρούτας στο Ευρωπαϊκό

Θριάμβευσαν τα βολιώτικα κουπιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, στο Έσεν της Γερμανίας. Ο Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Βασίλης Μπαρούτας του ίδιου συλλόγου. Σημαντική επιτυχία αποτελεί και η 6η θέση που πήρε η Ισμήνη Νόνη του ΝΟΒΑ.
Οι τρεις Βολιώτες κωπηλάτες αποτέλεσαν μέλη της Εθνικής μας ομάδας εφήβων-νεανίδων, που πέτυχε την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων των τελευταίων ετών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τα ελληνικά πληρώματα κατέκτησαν τρία μετάλλια εκ των οποίων δυο ασημένια κι ένα χάλκινο ενώ είχαν ακόμα τρεις συμμετοχές σε τελικούς στη διοργάνωση επιτυχίες που αποτελούν ρεκόρ τετραετίας αφού από το 2016 μέχρι σήμερα η Ελλάδα κατακτούσε έως δύο μετάλλια στην αντίστοιχη διοργάνωση.

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η Μαρία Κυρίδου στο Σκιφ Νεανίδων που ήταν και το πρώτο χρονολογικά στο Έσεν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που πέρυσι στη Γαλλία είχε κατακτήσει το χρυσό στη δίκωπο με την Μπούρμπου, τερμάτισε σε 7.45.25 πίσω από Ουκρανή Σταβίνοβα που πήρε το χρυσό με 7.43.94 και μπροστά από την Γερμανίδα Φέστερ που κατέκτησε το χάλκινο με 7.51.68
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου λίγο μετά ανέβηκε και η τετράκωπος άνευ των Εφήβων, στην οποία μετείχε ο Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ, μαζί με τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο, Γιάννη Πεταλωτίδη και Θόδωρος Λαπίκοφ. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε χρόνο 6.08.13 στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο πίσω από την Γερμανία (6.04.40) και μπροστά από την Ιταλία (6.10.73).
Το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήρθε από το διπλό σκιφ των Εφήβων και ήταν χάλκινο. Οι Βασίλης Μπαρούτας του ΟΕΑ/ΝΑΒ με τον Δημήτρη Στασινό πήραν την 3ηθέση στον μεγάλο τελικό τερματίζοντας σε 6.27.22 χάνοντας το ασημένιο στα τελευταία μέτρα από την Ιταλία που τερμάτισε σε 6.23.71 ενώ μέχρι τα 1500 ήταν μαζί με τη Γερμανία που τελικά πήρε το χρυσό με 6.22.59.

Ο Β. Μπαρούτας (δεξιά) με τον Δ. Στασινό πήραν το χάλκινο

Στον αντίστοιχο τελικό των Νεανίδων οι Ισμήνη Νόνη του ΝΟΒΑ, με παρτενέρ την Αθηνά Δίτσιου πήραν την 6η θέση με 7.26.25 ενώ πρώτη ήταν η Λιθουανία (7.07.41), 2η η Ιταλία (7.08.52) και 3η η Γερμανία (7.10.19).
Από εκεί και πέρα, την 5ηθέση στο μεγάλο τελικό της δικώπου άνευ των Νεανίδων κατέλαβαν οι Ευαγγελία Φράγκου-Αριάδνη Μήτση. Οι δυο Ελληνίδες τερμάτισαν σε 7.36.02 ενώ πρώτη ήταν η βάρκα της Τσεχίας (7.18.58), δεύτερη της Γερμανίας (7.21.44) και τρίτη αυτή της Ιταλίας (7.25.33).
Την 6η θέση του τελικού της δικώπου άνευ των Εφήβων κατέλαβαν οι Λεωνίδας Τζουμέζης-Γιώργος Μακρυγιάννης. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6.56.90 ενώ πρώτη ήταν η βάρκα της Γερμανίας (6.43.56) δεύτερη αυτή της Δανίας (6.44.82) και τρίτη της Ιταλίας (6.45.10)

Εξαιρετική η παρουσία των Ι. Νόνη (αριστερά) και Α. Δίτσιου

Κεντρική φωτό: Η «ασημένια» τετράκωπος των εφήβων με τον Δ. Ζωγράφο δεύτερο από τ’ αριστερά 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το