Κόσμος

Θλίψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: Εφυγε από κορωνοϊό ο φωτογράφος του Βαρθολομαίου

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και σύσσωμο τον ελληνισμό στην Κωνσταντινούπολη για τον αδόκητο χαμό του Νίκου Μαγγίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο Νίκος Μαγγίνας είχε διαγνωστεί πρόσφατα θετικός στον κορωνοϊό και απεβίωσε σήμερα το πρωί ενδεχομένως από επιπλοκές της Covid-19, καθώς αντιμετώπιζε παράλληλα χρόνιο καρδιακό νόσημα.

Ο Νίκος Μαγγίνας συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη καθ’ όλη την διάρκεια της Πατριαρχίας του, απαθανάτισε με τον φακό του, άπειρα στιγμιότυπα της 30ετούς θητείας του Παναγιώτατου. Με την ιδιότητά του αυτή και με την ακλόνητη αφοσίωση τόσο στον θεσμό όσο και στο πρόσωπο του Πατριάρχη, ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Βαρθολομαίου και ο άνθρωπος που έκανε το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξωστρεφές στον υπόλοιπο κόσμο με τις φωτογραφίες του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μάλιστα, είχε τιμήσει το 2012 τον Νίκο Μαγγίνα για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια, απονέμοντάς του τον Σταυρό του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κωνσταντινούπολη, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Κωνσταντινουπολίτες, με τον σεμνό χαρακτήρα του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το