Αθλητισμός

Θλίψη για τον θάνατο του Μάκη Κεσεμίδη – Ήταν από τους πρωτεργάτες της ομάδας μπάσκετ της Νίκης

Φτωχότερη είναι από χθες η βολιώτικη καλαθοσφαίριση. Ο παλιός μπασκετμπολίστας της Νίκης Βόλου, Μάκης Κεσεμίδης, μετακόμισε στη «γειτονιά των αγγέλων» σε ηλικία 82 ετών.
Ο Μάκης Κεσεμίδης έχει συνδέσει το όνομά του με τη δημιουργία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του βολιώτικου συλλόγου. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του συγκεκριμένου τμήματος μαζί με τους Νίκο Μιάμη και Αλ. Παπαγεωργίου το 1951.

Ο φυσικός ηγέτης του ιστορικού συλλόγου, Παντελής Μαγουλάς, συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια, προκειμένου εκτός από ποδοσφαιρική ομάδα να συσταθεί και μια αντίστοιχη του μπάσκετ, καταλαμβάνοντας και το πόστο του προέδρου. Μετά από τρία χρόνια το 1954 η Νίκη Βόλου παρατάσσει την πρώτη οργανωμένη ομάδα, η οποία συμμετέχει σε επίσημους αγώνες. Μάλιστα χρειάστηκε μόλις τρία χρόνια για να κατακτήσει το πρώτο της Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα το 1957, αλλά στα τελικά του Πανεπαρχιακού Πρωταθλήματος αποκλείστηκε από τον πιο έμπειρο Εθνικό Πειραιώς.

Βασικό στέλεχος της πρώτης ανδρικής ομάδας μπάσκετ υπήρξε και ο Μάκης Κεσεμίδης με συμπαίκτες τους Ν. Μιάμη, Αλ. Παπαγεωργίου, Στ. Παπαχρόνη, Χ. Βογιατζή, Σ. Κατσούρα, Ι. Φλωρόπουλο, Ε. Χατζημάρκο, Α. Μπιλελή, Χ. Γκουντουλάκη, Μ. Δάμτσα και Α. Ζαχαριουδάκη. Έφοροι ήταν τότε οι Σ. Κουτσογιάννης και Στ. Χατζής με γυμναστή τον Δ. Γούλα.

Ο Μάκης Κεσεμίδης φόρεσε για πολλά χρόνια τη φανέλα της μεγάλης του λατρείας, της Νίκης Βόλου, φορώντας πάντα τη φανέλα με τον αγαπημένο του αριθμό, το «11».
Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης γνωστού καφεκοπτείου στην περιοχή «Φαρδύ» στη Ν. Ιωνία, στη σημερινή Λεωφόρο Ειρήνης.

Ο ΓΣΒ «Η Νίκη» για τον Μ. Κεσεμίδη
Για την απώλεια του Μ. Κεσεμίδη ο ΓΣΒ «Η Νίκη» εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής: «Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» εκφράζουν τους θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Μάκη Κεσεμίδη που έφυγε από τη ζωή. Ο Μάκης Κεσεμίδης, υπήρξε από τους πρώτους αθλητές του πρώτου τμήματος μπάσκετ της Νίκης Βόλου τη δεκαετία του ’50 και μεσουράνησε μαζί και με άλλα «αστέρια» του βολιώτικου μπάσκετ. Καλό παράδεισο Μάκη…».

Φωτό: Ο Μ. Κεσεμίδης με το 11 στη φανέλα (πηγή: αρχείο Ιώνων)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το