Αθλητισμός

Ο Ρήγας ζητεί άνοδο και των δευτεραθλητών με επιστολή του σε ΕΠΣΘ, ΕΠΟ και πολιτικούς

Την άνοδο στη Γ’ Εθνική και των ομάδων που βρίσκονται στη 2η θέση των Ενώσεων, εφόσον η διαφορά που είχαν με τους πρωτοπόρους είναι μικρότερη των τριών βαθμών ζητεί από τους αρμόδιους ποδοσφαιρικούς φορείς ο Ρήγας Φεραίος. Ο ιστορικός σύλλογος του Βελεστίνου έστειλε σχετική επιστολή με εμπεριστατωμένο σχέδιο που αν εφαρμοστεί θα μειώσει δραστικά τα έξοδα των σωματείων για τη νέα σεζόν.

Πριν «παγώσουν» οι αθλητικές δραστηριότητες ο Ρήγας Φεραίος κατείχε τη 2η θέση στην Α’ ΕΠΣΘ με 46 βαθμούς, έναντι 48 της Δήμητρας που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια μετά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Οι Βελεστινιώτες θεωρούν ότι θα μπορούσαν να «κόψουν το νήμα» αν υπήρχε συνέχεια στη διοργάνωση, αλλά αποδέχθηκαν την απόφαση της ΕΠΟ, συγχαίροντας μάλιστα τον σύλλογο της Ευξεινούπολης για την άνοδό του στην παραπάνω κατηγορία.

Ωστόσο, πιστεύουν ότι στη Γ’ Εθνική της περιόδου 2020-21 θα πρέπει να παίξουν και οι δευτεραθλητές των Ενώσεων, που είχαν ρεαλιστικές ελπίδες για να έπαιρναν αγωνιστικά τον τίτλο. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ είναι έτοιμη να πάρει απόφαση για μη υποβιβασμό ομάδων της Γ’ Εθνικής, που ήταν κάτω από τη διαχωριστική γραμμή αλλά είχαν ελπίδες παραμονής, γιατί να μη δεχθεί αντίστοιχα και τον προβιβασμό συλλόγων που είχαν ελάχιστη διαφορά από τους πρωτοπόρους στα πρωταθλήματα των Ενώσεων;

Ο Ρήγας Φεραίος ζητεί την άνοδο και των δευτεραθλητών των Ενώσεων από τη στιγμή που η διαφορά τους με τον πρωταθλητή είναι μικρότερη των τριών βαθμών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάλογο αίτημα έχει ήδη κάνει στην ΕΠΟ η ΕΠΣ Καρδίτσας. Αν αυτό γίνει δεκτό τότε θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική και η ιστορική Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού στο σημείο της διακοπής ήταν έναν πόντο πίσω από τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου (η Αναγέννηση «πλήρωσε» το γεγονός ότι ξεκίνησε τη φετινή περίοδο με -6 βαθμούς).

Πέραν της ανόδου των δευτεραθλητών, οι Βελεστινιώτες καταθέτουν και προτάσεις για τη μείωση των εξόδων που έχουν τα σωματεία της Γ’ Εθνικής, όπως το να ορίζονται διαιτητές και παρατηρητές από την οικεία Ένωση όταν παίζουν δύο ομάδες από τον ίδιο νομό. Επίσης, κάνουν λόγο για συμμετοχή μόνο Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, το οποίο θα αποτελέσει το «σκαλοπάτι» για την ανέλιξή τους στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου έστειλε σχετική επιστολή στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, την οποία κοινοποίησε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στους βουλευτές Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, Ζέτα Μακρή, Αθανάσιο Λιούπη, Κωνσταντίνο Μαραβέγια, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Αικατερίνη Παπανάτσιου, στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου.

Πέραν του αιτήματος για άνοδο δευτεραθλητών, σε αυτή την επιστολή υπάρχει και εμπεριστατωμένο σχέδιο που αν εφαρμοστεί θα μειώσει αρκετά τα έξοδα των συλλόγων της Γ’ Εθνική. Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει ο Α.Σ. Ρήγας Φεραίος:
«H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην, από 29/4/2020 συνεδρίαση της, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ιδιαιτέρως στην Α’ κατηγορία των ΕΠΣ, την ανάδειξη ως πρωταθλητή του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και συγχρόνως προαγωγή του στη Γ΄ Εθνική.
Η διοίκηση του Α.Σ Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος», διδαγμένη από την ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει ο σύλλογος μας, σέβεται απόλυτα την εν λόγω απόφαση, η οποία λήφθηκε υπό των μέτρων περιορισμού και της εξάπλωσης του covid-19. Η υγεία των πολιτών είναι προτεραιότητα όλων.
Με την παρούσα επιστολή μας, σας κάνουμε γνωστό, ότι αφού η συνέχιση των αγώνων καθίσταται αδύνατη, προτείνουμε την αναδιάρθρωση ή την αύξηση των ομάδων της Γ’ Εθνικής με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:
α) Θα γίνει πιο ευέλικτο και δεν θα υπάρχουν οι πολυέξοδες μετακινήσεις.
β) Ο τερματισμός του πρωταθλήματος θα γίνεται σε κανονικό διάστημα (Μάϊος), αφού οι ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται περισσότερα παιχνίδια (δημιουργία 8 με 9 ομίλων).
Επιπροσθέτως, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη και τα εξής:
1) Να συμμετέχουν μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έτσι, θα αναδειχθεί το ταλέντο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και θα τους δοθεί η ευκαιρία, να μπορούν να αξιοποιηθούν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, γιατί όχι και στο εξωτερικό.
2) Στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων του ίδιου νομού, οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας να ορίζονται από τον οικείο σύνδεσμο, ενώ σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων διαφορετικών νομών, να ορίζονται από όμορο νομό. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα η οικονομική επιβάρυνση να είναι μικρότερη και οι ερασιτέχνες παράγοντες που ματώνουν οικονομικά και πληρώνουν από την τσέπη τους, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σχετικό εξοδολόγιο.
Πιστεύουμε ότι, η εν λόγω πρόταση μας, βρίσκει νομικό έρεισμα στις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), έτους 2019. Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να υιοθετήσετε και να υποστηρίξετε το εν λόγω δίκαιο αίτημά μας (σ.σ. και πολλών δευτεραθλητριών ομάδων άλλων ΕΠΣ), και να αποστείλετέ σχετική πρόταση προς την ΕΠΟ».

Την Παρασκευή η Γ.Σ. το συλλόγου
Από τον Ρήγα Φεραίο έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου, που θα λάβει χώρα σε ανοικτό χώρο και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο της πλατείας Δημοκρατίας, στο Βελεστίνο. Η ανακοίνωση είναι η εξής:
«Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος», καλεί τα μέλη του συλλόγου σε τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ώρα 20.30, στο ανοικτό αμφιθέατρο της πλατείας Δημοκρατίας, στο Βελεστίνο. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1) Διοικητικός απολογισμός – Έκθεση πεπραγμένων αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.
2) Οικονομικός απολογισμός για την χρήση 2019.
3) Ενημέρωση επί οικονομικών θεμάτων για την χρήση 2020 (έως 21/5/2020).
4) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
5) Υποβολή υποψηφιοτήτων για την εξελεγκτική επιτροπή και το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη προς ένδειξη ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες και την πορεία του ιστορικού μας συλλόγου.
Για την προστασία της υγείας όλων όσων θα παραβρεθούν στην συνέλευση, θα ληφθούν συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας κλπ.)».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το