Αθλητισμός

Θερινό καμπ Shinkyokushinkai με διεθνή χαρακτήρα στον Άγιο Ιωάννη

Πιστό στην παράδοση και στον καλοκαιρινό θεσμό του, το Ελληνικό Shinkyokushinkai διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για 24η χρονιά το Summer Camp Shinkyokushinkai 2022. Με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου και στην όμορφη παραλία Παπά Νερό.

Στην καλοκαιρινή συνάντηση των αθλητών και εκπαιδευτών δίδαξαν ο Αρχηγός Εκπρόσωπος-Branch Chief του Ελληνικού Shinkyokushinkai-WKO Branch Chief Shihan Γιώργος Κοσμίδης και ο Branch Chief WKO Shihan Οτάριο Μελικιάδης.

Εξήντα πέντε και πλέον αθλητές και αθλήτριες, μαζί με τους εκπαιδευτές τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλες τις προπονήσεις, καθημερινά το πρωί στην παραλία και το απόγευμα στο πάρκινγκ της ΧΑΝΘ, παραχώρηση του Δήμου Ζαγοράς, με την προσωπική στήριξη του αντιδημάρχου Αποστόλου Σουλδάτου.

Κατά την διάρκεια του καμπ, οι δυο Shihan δίδαξαν τεχνικές IDO GEIKO -KIΗON IDO-KATA, αγωνιστικές τεχνικές ΚΟΥΜΙΤΕ ενώ ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία των αθλητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις για 1ο και 3o Dan όπου δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στα ΚΑΤΑ. Οι δυο Shihan δίδαξαν ακούραστα ενώ συμμετείχαν και οι δυο δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους με την προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουν τις πολύτιμες γνώσεις και την μεγάλη εμπειρία τους σε όλους.

Στο Summer Camp ξεχωριστή ήταν η παρουσία του εκπροσώπου Shinkyokushinkai της Βοσνίας Senpai Igor Rankovic, ο οποίος συμμετείχε με μια ομάδα 12 ατόμων από το Dojo του. Ο εκπρόσωπος του γαλλικού Shinkykushinkai Sebastian Venyoren ο οποίος συμμετείχε με δυο αθλητές, ενώ από την Αγγλία ταξίδεψε και ο Sensei John Heath όπου συμμετείχε για 4η φορά, στηρίζοντας την διοργάνωση.

H πειθαρχία, ο σεβασμός, η μεγάλη προσοχή, το ενδιαφέρον και η συγκέντρωση στις προπονήσεις των ξένων αθλητών ήταν εντυπωσιακή, φανερώνοντας την ισχυρή τους θέληση να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στα τεχνικά και στην μέθοδο διδασκαλίας και προπόνησης.

Εκτός των ομάδων του εξωτερικού συμμετείχαν και οι εκπαιδευτές από την παγκόσμια Οργάνωση Μatsushima, ο Shihan Αντωνίου Παναγιώτης ο Sensei Παύλου Χρήστος και ο Senpai Μπεκίρας Απόστολος, οι οποίοι καλλιεργούν το Kyokushinkai μέσα από τους αγώνες πλήρους επαφής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Shihan Αντωνίου Παναγιώτης, ήταν συναθλητης με τον Shihan Γιώργο Κοσμιδη (είχαν δάσκαλο τον Sensei Selgwin Jones) και ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Kyokushinkai στην Ιαπωνία και μάλιστα με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Shihan Kenzi Midori (σημερινό πρόεδρο της WKO).

Το «παρών» έδωσε και ο Sensei Μπαρμπούτης Ανέστης με τον οποίον συζητήθηκε το θέμα του Παγκόσμιου Κυπέλλου στην Πολωνία καθώς και η προετοιμασία της Ραφαέλας Τσακίρη, η οποία θα συμμετάσχει στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Το 24ο Summer Camp του ελληνικού Shinkyokushinkai ήταν ανοιχτό σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται σοβαρά με τα στυλ και οργανώσεις που προέρχονται από το Kyokushinkai σε μια προσπάθεια μιας μελλοντικής συνεργασίας και ανάπτυξης των αγώνων πλήρους επαφής, του κλάδου άθλησης της ΠΟΚ Body Contact (αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ) όπως αυτοί υφίστανται και διεξάγονται διεθνώς.

Με το πέρας των προπονήσεων έγιναν οι καθιερωμένες εξετάσεις των βαθμών Dan της WKO, σύμφωνα με τα ιαπωνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα, από τους δυο Shihan, ως εξεταστές απονομής βαθμών μέχρι και του 3ου Dan.

Στις εξετάσεις προήχθησαν στο 1ο dan-Shodan οι: Κούπανης Αριστοτέλης, Καλιόγλου Θεόδωρος, Δαμακούδης Ανδρέας, Τσακρί Ελεωνόρα, Τσιάνος Γεώργιος, Πολυχρονίδου Βάια, Λαμπριανίδης Γεώργιος, Μαντούδης Ιωάννης, Καμενόπουλος Κωνσταντίνος, Μπακυρτσής Γεώργιος, Σωκράτης Ταχέρ, Όλτιαν Τάκα και στο 3ο Dan ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Το πρακτικό των εξετάσεων με τις υπογραφές των Shihan θα σταλεί στο αρχηγείο της WKO Ιαπωνία, από το οποίο και θα σταλούν οι χρυσοκέντητες μαύρες ζώνες και τα πτυχία εντός του επόμενου τριμήνου.

Στο Summer Camp, συμμετείχαν οι εκπαιδευτές, προπονητές Sensei Κοσμίδου Βίκυ (γενική γραμματέας της Ένωσης Ελληνικού Shikyokushinkai – υπεύθυνη για θέματα του Εξωτερικού), Παπαγιαννίδης Φίλιππος, Παπαβασιλείου Νίκος, Κρίσιλας Ιωάννης,Φιλιπόνη Μαρία, οι Senpai Καρολίνα Κακαζιάνη, Τσακίρη Ραφαέλα, Κεσίδης Βιατσεσλάβ, Παπαδόπουλος Γρηγόρης, Ανδρεανίδου Μπέλλα οι οποίοι βοήθησαν στις προπονήσεις.

Το πρωί της Κυριακής έγινε η απονομή των πτυχίων και μεταλλίων του Summer Camp σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, καθώς και τα αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια. Το βράδυ έγινε το καθιερωμένο «Σαγιονάρα πάρτι», όπου έγιναν οι απονομές τιμητικών πακέτων σε όλους τους εκπαιδευτές και σε όλους όσοι στήριξαν την Ένωση Εκπαιδευτών του Ελληνικού Shinkyokushinkai και το Αρχηγείο την Ακαδημία Shinkyokushinkai karate Βόλου.

Για την αμέριστη στήριξη της στο Ελληνικό Shinkyokushinkai τιμήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκε. Έστειλε όμως εγκάρδιο αγωνιστικό χαιρετισμό ως μέλος της μεγάλης οικογένειας του Shinkyokushinkai karate. Επίσης χαιρετισμό απέστειλε ο αντιδήμαρχος Βόλου Ζέρβας Ανδρέας, παλαιός αθλητής της Ακαδημίας Shinkyokushinkai, ο οποίος στηρίζει κάθε διοργάνωση.

Ξεχωριστές απονομές έγιναν σε δύο Ιπτάμενους Αξιωματικούς μηχανικούς Ε.Α. στον Συνταγματάρχη Ζωσιμά Νικόλαο και στον Λοχαγό Ε.Α. Ψαχούλα Σπυρίδωνα οι οποίοι στήριξαν διαχρονικά την Ακαδημία Shinkyokushinkai Βόλου και αναδείχθηκαν ως μέλη του Δ.Σ., στις πρόσφατες εκλογές, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα.

Την όλη επιμέλεια της διοργάνωσης ανέλαβε η Sensei Βίκυ Κοσμίδου, με την καθοδήγηση του Shihan Γιώργου Κοσμίδη, με την ακούραστη σύζυγο του Κατερίνα Κοσμίδου, η οποία σε όλα τα Summer Camp, βοηθάει στην προετοιμασία αλλά και στην οργάνωση τους. Σημαντική η βοηθεια της Senpai Καρολίνας Κακαζιάνη στην προβολή του Summer Camp.

O κ. Κοσμίδης ευχαριστεί για τη συμβολή τους, τον Αντάμη Ιωάννη, την οικογένεια Καραουλάνη και τον Σουλδάτο Απόστολο. Επίσης, τους χορηγούς «Likouris Gas» πρατήριο καυσίμων και ΚΔΑΠ ΕΛ-Α τεχνοδρόμιο πολιτισμού του Νίκου Μπούρου. Τέλος, ευχαριστεί τους ιατρούς Σμπάρδο Αριστοφάνη και Δαμασιώτη Νικόλαο, για την πολύτιμη βοήθεια κατά την διάρκεια των εξετάσεων αλλά και των προπονήσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το