Τοπικά

Αναφορά Μεϊκόπουλου η διαμαρτυρία των φυσικοθεραπευτών για την αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων

Με κοινοβουλευτική Αναφορά διαβίβασε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  – Προοδευτική Συμμαχία την Επιστολή διαμαρτυρίας του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Ν. Μαγνησίας για το καθεστώς απευθείας αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (Κολλέγια) προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, οι φυσικοθεραπευτές καταγγέλλουν μεθοδεύσεις πίσω από τη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων των κολλεγίων, μετά την εξίσωση με το ν. 4763/2020 της Κυβέρνησης της ΝΔ, των τίτλων σπουδών των κολλεγίων με αυτούς των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, παρόλο που ο ιδρυτικός τους ν. 3696/2008 προβλέπει ότι οι βεβαιώσεις, τα πιστοποιητικά σπουδών ή οποιασδήποτε άλλης ονομασίας βεβαίωση που χορηγούν τα κολλέγια δεν είναι ισότιμα με τους τίτλους που χορηγούνται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος τυπικής εκπαίδευσης, όπως τα Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. και Ι.Ε.Κ..

Προκειμένου να στηριχθεί η εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων στην οποία προχώρησε η κ. Κεραμέως, οι φυσικοθεραπευτές κάνουν λόγο για παραποίηση της κοινοτικής οδηγίας 2005/36/ΕΚ που αναφέρει ότι η οδηγία αφορά την αναγνώριση από τα Κράτη Μέλη, των επαγγελματικών προσόντων που αποκτήθηκαν σε άλλα Κράτη Μέλη και όχι στην ίδια χώρα. Επιπλέον, περιγράφονται στην Επιστολή Διαμαρτυρίας και άλλες μεθοδεύσεις και πλάγιοι τρόποι που οδηγούν στην αναγνώριση.

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος τόνισε ότι τα αποτελέσματα του νόμου της κ. Κεραμέως με τα αμφιβόλου ποιότητας και χωρίς αξιολόγηση πτυχία των κολλεγίων που εξισώνουν επαγγελματικά και επιστημονικά τους αποφοίτους τους με όσους εισήχθησαν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων δημιουργούν ήδη προβλήματα σε επαγγελματικούς κλάδους. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως όσων αφορά το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή που ανήκει στα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα υγείας, θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρές εγγυήσεις προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το