Άρθρα

Θέληση για προσφορά για τον Βόλο του μέλλοντος

του Πέτρου Ζαρκάδα*

Η αγάπη για την πόλη μου, η θέληση για προσφορά, με οδήγησαν στην απόφαση να συστρατευτώ με τη Νάνσυ Καπούλα, υποψήφια δήμαρχο Βόλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος Έξυπνη Πόλη», γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε να πάμε τον Δήμο ψηλά, εκεί που του αξίζει, γατί έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές. Εμείς δεν είμαστε περαστικοί από τον Βόλο. Όχι μόνο γεννηθήκαμε εδώ, αλλά μεγαλώσαμε, δουλεύουμε εδώ και θα μείνουμε εδώ. Εμείς και θέλω να πιστεύω και οι νεότερες γενιές που ακολουθούν. Όλοι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την προσπάθειά μας, ξέρουν την πόλη και τις ανάγκες της και θα έχουν λόγο. Τον λόγο που έχει στερηθεί η πόλη και οι άνθρωποί της τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια.
Δεν μας σταματάει ούτε το τοξικό κλίμα, που θέλουν να επιβάλουν ορισμένοι στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα. Είμαστε αποφασισμένοι, ξεκάθαροι, συνειδητοποιημένοι για να κάνουμε το όραμά μας για την εξέλιξη, την ανάπτυξη, την πρόοδο της πόλης πραγματικότητα. Με κοινωνικό πρόσωπο, με συμπαράσταση, στήριξη στον συνάνθρωπο. Θέλουμε και πιστεύω ότι θα γίνει πράξη, πως θα προσπαθήσουν, θα πορευτούν μαζί μας σε κοινό αγώνα νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι. Βολιώτες από κάθε επαγγελματικό και επιστημονικό κλάδο. Δεν κάνουμε διαχωρισμούς και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε ουσιαστικά, να αναδείξουμε τον Βόλο μας που πάντα θα μας ενώνει και ήρθε η ώρα να μπουν στο περιθώριο αυτοί που σπέρνουν καθημερινά τον διχασμό και τη διχόνοια.

Ασφαλώς ο Δήμος έχει ιστορία, μεγάλη ιστορία την οποία ξέρουμε και βέβαια δεν παραγνωρίζουμε, ούτε μηδενίζουμε. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για μια πόλη πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, με περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Κοινός μας στόχος, να βγάλουμε τον Βόλο πέρα από τα σύνορά του, να επαναφέρουμε την ομαλότητα και την τάξη. Και για να το πετύχουμε έχουμε πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις, σχέδιο και δεν καταστροφολογούμε, όπως κάποιοι ξένοι και περαστικοί από την πόλη. Η ευαισθησία μας, η προσπάθειά μας θα αφορά και το κέντρο και τις γειτονιές, όλες τις δημοτικές ενότητες, ολόκληρη την πόλη. Έργα δηλαδή για όλη την πόλη, χωρίς εξαιρέσεις. Έγκαιροι και διαφανείς διαγωνισμοί, προγραμματισμένες εργασίες, χωρίς λάθη και παρατυπίες που προκαλούν καθυστερήσεις και προβλήματα.
Αξίζουμε μια πόλη καλύτερη, αναβαθμισμένη, σύγχρονη, με έργα και όχι με λόγια κούφια. Και αυτό θα εξασφαλίσουμε χωρίς λαϊκισμούς και τυμπανοκρουσίες, με μεγάλο βάρος και στις υποδομές (αθλητικές, τουριστικές κ.ά.).
Δώστε μας την ευκαιρία να αποδείξουμε το σχέδιό μας, το πρόγραμμά μας. Με σκληρή δουλειά, συνεχή προσπάθεια, διορατικότητα, αισιοδοξία, μαχητικότητα. Και ασφαλώς θα μας κρίνετε καθημερινά και θα διαπιστώνετε το έργο μας με τη δική σας πάντα συμβολή και συμμετοχή. Σε αυτό το έργο, που πιστεύω ότι θα είναι σημαντικό, θέλω κι εγώ να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις. Αρκεί να μου δώσετε την ευκαιρία στην κάλπη της 26ης Μαΐου.

Βιογραφικό
Γεννήθηκα στον Βόλο και μεγάλωσα στη Ν. Ιωνία. Γυμνάσιο φοίτησα στην «Παράγκα» της Ν. Ιωνίας και στη συνέχεια πήγα στην Ιταλία για σπουδές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μιλάνου.
Είμαι παντρεμένος με τη Σουζάνα Ψαρογιώργου, συμβολαιογράφο και μαζί έχουμε αποκτήσει δύο αγόρια, τον Τάσο, γιατρό στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου και τον Άγγελο, δικηγόρο.
Επαγγελματικά εργάζομαι ως προϊστάμενος στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Έχω επανειλημμένα εκλεγεί τόσο στην Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία είμαι και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, όσο και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΤΕΕ στο οποίο έχω διατελέσει και αντιπρόεδρος.
Για πολλά χρόνια έχω θητεύσει και συνεχίζω και σήμερα ως εκκλησιαστικός επίτροπος στον ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου.

*υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Βόλος Έξυπνη Πόλη», με υποψήφια δήμαρχο τη Νάνσυ Καπούλα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το