Τοπικά

Τέσσερα σχολεία δεν λειτούργησαν στα νησιά των Σποράδων “Θ”

limani

Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων στα νησιά των Βορείων Σποράδων δημιουργήθηκαν από την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Βόλου και στα πλοία, καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να αφιχθούν στα νησιά μετά τις δεκαπενθήμερες διακοπές του Πάσχα.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί μετέβηκαν στη Σκιάθο μέσω του Κατηγιώργη, όπου ιδιωτικά σκάφη μεταφέρουν κόσμο, ενώ άλλοι κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου στο Νομό Φθιώτιδας, όπου από εκεί μετέβηκαν στις Σποράδες.

Από το πρωί της περασμένης Παρασκευής που ξεκίνησε η απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι, τα τηλέφωνα στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κτυπούσαν συνεχώς από εκπαιδευτικούς που ζητούσαν να μάθουν πώς θα μεταβούν στα νησιά, αφού η απεργία θα συνεχιζόταν μέχρι και χθες. Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία και μετέβηκαν στον Κατηγιώργη μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να φτάσουν στα νησιά των Σποράδων.

Υπήρχαν όμως και οι εκπαιδευτικοί που περίμεναν να λήξει η απεργία. Μάλιστα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας κάλυπτε την απουσία των εκπαιδευτικών λόγω μη μετάβασης στα νησιά εξαιτίας της απεργίας.

Επίσης υπήρχαν και εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις Σποράδες και οι οποίοι προέρχονται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν, καθώς αν έρχονταν στον Βόλο την Κυριακή, κινδύνευαν να μείνουν στην πόλη και να έχουν επιπλέον έξοδα.

Τελικά όπως τονίστηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χθες Δευτέρα τέσσερα σχολεία δεν άνοιξαν καθόλου στις Σποράδες, επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να μεταβούν στα νησιά. Τα τέσσερα σχολεία ήταν το 2ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου, το Νηπιαγωγείο Γλώσσας και το Νηπιαγωγείο Κλήματος, καθώς και το Δημοτικό Κλήματος. Αλλά και στα υπόλοιπα Δημοτικά των νησιών που λειτούργησαν, υπήρξαν απουσίες αρκετών δασκάλων, καθηγητών ειδικοτήτων και το βράδυ της Κυριακής ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολύζος ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και πώς θα συμπτυχθούν τα τμήματα, αν λείπουν δάσκαλοι. Λόγω απεργίας ελλείψεις εκπαιδευτικών παρατηρήθηκαν και στα Γυμνάσια και Λύκεια των Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το