Ελλάδα

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στον απόηχο του Eurogroup

ypourgiko
Στις 13:00 ξεκινά η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό ο οποίος θα ενημερώσει τους υπουργούς για τις εξελίξεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Το «προσύμφωνο» με τους εταίρους θα αναλυθεί σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, ώστε το σύνολο των υπουργών να πληροφορηθεί τα των εξελίξεων και να τοποθετηθεί π.χ. για τον «κόφτη» δαπανών, τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τις ευθύνες που προκύπτουν για τον καθένα ξεχωριστά, από τη στιγμή που θα συμβάλει αποφασιστικά στην εφαρμογή τού υπό διαμόρφωση πλαισίου.
Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup
Σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και τον επισκέφθηκε.
«Θέλω να πιστεύω ότι ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους είναι η αναγκαία ένδειξη αλληλεγγύης από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων σε έναν λαό που ταλαιπωρήθηκε, ίσως άδικα, και δικαιούται μιας θετικής είδησης και μιας θετικής εξέλιξης», τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος επεσήμανε ως άκρως θετική την απόφαση όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις «να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία μας, κάτι που αυτήν τη στιγμή τη συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το