Κόσμος

Τα (πρώην) σιαμαία είδαν για πρώτη φορά το ένα το άλλο

Οι πυκνές λευκές γάζες που καλύπτουν το πρόσωπο του Jadon ξετυλίγονται απαλά αποκαλύπτοντας ένα καλοσχηματισμένο κρανίο και λιγοστά μαλλάκια με φυσική μπούκλα.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερις εβδομάδες που οι γονείς του τον αντικρίζουν χωρίς επιδέσμους. Τότε ήταν που ο ίδιος και ο δίδυμος αδελφός του, Anias, σιαμαία με κολλημένο κεφάλι, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση συνολικής διάρκειας 27 ωρών προκειμένου να χωριστούν μετά από 14 μήνες -εντελώς κοινής- ζωής.
Η μητέρα τους, Νικόλ ΜακΝτόναλντ στέκεται στο προσκεφάλι του εκστασιασμένη. Παρότι το κρανίο θα σκεπαστεί πολύ γρήγορα και πάλι με επιδέσμους, η θέα κόβει την ανάσα της. «Είναι το πιο απίθανο πράγμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω». Το ίδιο και ο πατέρας των παιδιών, Κρίστιαν, ο οποίος του μιλάει λέγοντάς του πόσο όμορφος είναι.
Η περίοδος ανάρρωσης των δύο παιδιών είναι εντυπωσιακή: Αναμένεται να χρειαστούν μόλις 6 εβδομάδες, την ώρα που το προηγούμενο ρεκόρ ανάρρωσης ήταν οχτώ εβδομάδες ενώ πολλά διαχωρισμένα δίδυμα παραμένουν στο νοσοκομείο επί μήνες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το