Κόσμος

Τα μυστικά παζάρια Μέρκελ-Σαρκοζί για ασπίδα στην Ευρώπη

merkel-sarkozi
Σε αποκλειστική συνεργασία με το Wikileaks, το Έθνος της Κυριακής συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) στις επικοινωνίες της Μέρκελ και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της γερμανικής κυβέρνησης που έχουν «άρωμα» ελληνικής κρίσης.

Στα νέα απόρρητα έγγραφα που απελευθερώνονται σήμερα αποκαλύπτεται ο απόλυτος συντονισμός των Γερμανών και των Γάλλων στα τέλη του 2011 για την σύνταξη μίας νέας συνθήκης που θα είχε ως σκοπό την αποτροπή οικονομικών κρίσεων αλλά και της αβεβαιότητας εντός της ευρωζώνης, όπως αυτής που είχε προκληθεί από την κακή κατάσταση της Ελλάδας. Απώτερος σκοπός τους, ήταν η θωράκιση των χωρών του ευρώ απέναντι σε ένα μελλοντικό δημοσιονομικό χάος που θα μπορούσε να συμβεί μέσα στην αυλή της Ευρώπης.
Ο τίτλος της απόρρητης αναφοράς της NSA, που τοποθετείται χρονικά στα μέσα Δεκεμβρίου του 2011, αναφέρει ότι «Γερμανοί και Γάλλοι επιδιώκουν νέα ευρωπαϊκή συνθήκη».
«Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν το βλέμμα στραμμένο στα μέσα Δεκεμβρίου σε μια νέα συνθήκη της ΕΕ που αποσκοπεί στην πρόληψη μελλοντικών χρηματοοικονομικών κρίσεων, όπως αυτή που τώρα μαστίζει την Ένωση», αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο που αποκτήθηκε από το Wikileaks.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το