Αθλητισμός

Τα κριτήρια για τις ισοβαθμίες στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ μπαίνει, πλέον, στην τελική του ευθεία. Εδώ πια παίζουν ρόλο τα πάντα και όταν οι καταστάσεις είναι οριακές, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι λεπτομέρειες.

Μία απ’ αυτές είναι και οι ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων στην βαθμολογία, που μπορεί να κρίνουν την έκβαση ενός πρωταθλήματος αναδεικνύοντας τον πρωταθλητή ή οδηγώντας μια ομάδα στον υποβιβασμό.

Πάμε, λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια. Σημειωτέον, ισχύουν τα ίδια τόσο για τα πλέι οφ όσο και για τα πλέι άουτ.

Το πρώτο κριτήριο που… βγάζει νικητή στις ισοβαθμίες ανάμεσα σε δύο ομάδες είναι οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η ειδοποιός διαφορά εδώ είναι πως προσμετρώνται κανονικά και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας σε μία προσπάθεια, αν θέλετε, να υπάρξει και μία επιβράβευση για τα πεπραγμένα των ομάδων στον «μαραθώνιο» της κανονικής περιόδου.
Αν οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει δύο ομάδες στις μεταξύ τους «μονομαχίες» καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν είναι ίδιοι, τότε μπαίνει σε εφαρμογή το επόμενο κριτήριο. Σ’ αυτό παίζει ρόλο η διαφορά τερμάτων που έχουν οι δύο ομάδες, όχι γενικά, αλλά και πάλι στους αγώνες που έχουν δώσει μεταξύ τους τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα πλέι οφ ή τα πλέι άουτ.

Αν κι εκεί δεν βρεθεί μία από τις δύο ομάδες με το πλεονέκτημα, τότε μπαίνει στο… παιχνίδι το τελευταίο κριτήριο που λύνει αναγκαστικά το «πρόβλημα» που έχει προκύψει, το οποίο αφορά τη θέση που κατέλαβαν οι δυο ομάδες με την λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το