Τοπικά

Τα Καλά Νερά απέκτησαν απινιδωτή

 

Με την αποκλειστική στήριξη της κοινωνίας των πολιτών του Πηλίου και με την βοήθεια των εθελοντών της ομάδας People for Greece των Βρυξελλών, από σήμερα τα Καλά Νερά διαθέτουν απινιδωτή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:
Πρόκειται για έναν ημιαυτόματο εξωτερικό απινιδωτή που τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του παραλιακού χωριού για την παροχή βοήθειας σε τυχόν έκτακτο περιστατικό υγείας.
Η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης & πολιτισμού Νοτίου Πηλίου Άννα Λ. Κοντογιάννη δήλωσε τα εξής:

«Η αλληλεγγύη δεν είναι κομματική πράξη. Αποτελεί πράξη ανθρωπιάς, κοινωνικής παιδείας και αγωγής του πολίτη, του ελεύθερου και συνειδητοποιημένου πολίτη. Η αλληλεγγύη στηρίζει την συλλογικότητα, όχι τον ατομικισμό. Επιθυμώ εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου να εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στην Ελληνική ομάδα διάσωσης Μαγνησίας. Αυτή, με τον Πρόεδρο της Κύριο Τράγαλο, τον Διευθυντή επιχειρήσεων Κύριο Παπαμαρκάκη και με 4 εθελοντές ανέλαβε σήμερα αφιλοκερδώς να πραγματοποιήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών ένα εξαιρετικό 3ωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόννησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης του απινιδωτή προς όφελος 12 εκπαιδευομένων πολιτών του χωριού.»

Η προτροπή για τοποθέτηση απινιδωτή στα Καλά Νερά ανοίκει στην Δρ. Ηλιάνα Κεράνη, Διευθύντρια στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής που, πρώτη, σκέφτηκε την ανάγκη απόκτησης απινιδωτή για ένα χωριό που διαθέτει μόνο ένα υποτυπώδες Αγροτικό Ιατρείο και όπου παραθερίζουν χιλιάδες τουρίστες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, τονίζοντας ότι ο απινιδωτής σώζει ζωές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το