Τοπικά

Συστάσεις στους οδηγούς για τις μετακινήσεις στα χιόνια από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Με αφορμή την έκδοση νέου έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συστήνει σε όλους τους οδηγούς να φέρουν απαραιτήτως στα αυτοκίνητα τους αντιολισθητικές αλυσίδες, να υπακούουν και να τηρούν πιστά στις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνσης της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο τμήμα του Κύριου Έργου Παραχώρησης (ΚΕΠ), ήτοι από τη χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), λόγω των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών, συνεπεία χιονόπτωσης, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, καθώς και την πρόβλεψη τροχαίων ατυχημάτων. Της παραπάνω απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται: τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι, τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ. κλπ). Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη επισημαίνει ότι “για κάθε όχημα που δεν φέρει αντιολισθητικές αλυσίδες, ή που είναι σταθμευμένο παράνομα και παρεμποδίζει είτε την κυκλοφορία, είτε την προσπάθεια αποχιονισμού, πέρα από τις κυρώσεις που προβλέπεται από τον ΚΟΚ και την αρμοδιότητα της εφαρμογής έχουν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δεν θα ευθύνεται σε καμία περίπτωση εάν προκληθούν τυχόν ζημιές από τα εκχιονιστικά μηχανήματα στα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ή τα εναπομείναντα χωρίς αλυσίδες από τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Στην προσπάθεια που επιχειρείται να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας, με το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας να εργάζεται νυχθημερόν, μέσα σε ακραίες και αντίξοες καιρικές συνθήκες, χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτών και κυρίως των οδηγών, που διέρχονται κυρίως τον ορεινό όγκο του Νομού μας με την πιστή τήρηση των κανόνων και οδηγιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της αυτονόητης λογικής που διέπει εχέφρονες και πεπαιδευμένους πολίτες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το